K̷anak-Kanak Perempuan 7 Tahun M̷aut Dirempvh Ketika MeIintas Jalan

KUALA PILAH: Se0rang k4nak-kanak perempuan berusiia tuujuh tahun mavt selepas dirempvh kenderaan ketika meIiintas jalan di Kil0meter 8, Jalan Kuala Piilah-Remb4ng P4nas, dekat sini, hari ini.

Dalam kej4dian kiira-kiira jam 10.50 pagi itu, mngsa, Sofiya Umairah Ab. Rahman dis4hkan meniinggaI duniia di l0kasi kej4dian aklbat keceder4an p4rah di bahagian kep4Ia.

SOFIYA UMAIRAH AB. RAHMAN.

Menurut Ketuaa P0Iis Daer4h Kuala Pilah, Superintenden Amran Mohd. Ghani, berd4sarkan slasatan awal, pem4ndu kend3raan pacuan empat r0da jeniis Toy0ta Hilux iaitu seorang lelaki dalam perj4lanan dari arah Bahau menuju ke Seremban.

“Sebaik sampai di temp4t kej4dian mngsa dipercayai dari arah kiri rumah datuknya telah berIari meIiintas ke kanan jalan ke rumah ibu saud4ranya.

“Pem4ndu kend3raan yang berada di laluannya tldak dapat mengeI4k lalu meI4nggar mngsa dan terc4mpak ke bahu kiri jalan,” katanya dalam keny4taan hari ini.

Amran berkata, mngsa dis4hkan meniingg4I duniia oleh p4sukan paramed1k yang tiiba di l0kasi kej4dian kemudiannya.

“Myat mngsa dibawa ke bahagian f0rensik H0spital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) Kuala Pilah untuk pr0ses bed4h slasat. Ujian a1r kenc1ng telah dijalankan ke atas pemandu kenderaan berkenaan dan didapati negatlf.

“Slasatan lanjut masih diteruskan dan ke$ dis1asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sumber:UTUSAN

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini