K̷erap Bagi Ma̷in Ph̷one Lama Sangat, Anak Dis̷angka S̷awan Rupanya Str̷ok Kecil

Keerap Bagi Maiin Ph0ne Lama Sangat, Anak Dis4ngka $awan Rupanya Str0k Kecil | Pended4han g4jet terhadap anak-anak pada zaman sekarang membuatkan mereka semakin biijak mengendaIikan sendiri telef0n b1mbit milik orang dew4sa.

Tldak dinaf1kan cara itu boleh membuat anak-anak duduk diam serta terkawal. Namun, s1fat Ieka sesetengah ibu bapa boleh mendatangkan kebvrukan kepada kanak-kanak. Oleh yang demikian, perk0ngsian seorang ibu ini mungkin mampu menjadi pering4tan bersama.

Anak lelaki tiba-tiba mvntah, anggota baadan mula her0t ke sebelah kiri.

Tvlar di Faceb00k, sebuah perk0ngsian daripada seorang wanita bernama Nor Syafiqqah mengenai saat get1r apabila anak lelakinya telah mendapat str0k kecil. Secara tiba-tiba anggota baadan buudak lelaki tersebut mula her0t ke sebelah kiri selain tldak dapat bercakap selepas mvntah.

Panlk dengan kej4dian berkenaan, kedua-dua suami isteri itu bergeg4s membawa anak mereka ke pusat pervbatan bagi menerima rwatan kecemas4n.

Dapat str0k kecil sebab geIombang 0tak aktif sangat, Banyak tengok skrin tv atau telefon.

Haampir terduduk dan menyaI4hkan diri sendiri apabila mendengar masaIah str0k tersebut disebabkan oleh geIombang 0tak anaknya berger4k dengan terI4mpau aktiif.

Semuanya terjadi kerana ‘si kecil’ itu terlalu ker4p melihat skrin ak1bat daripada penggunaan gajet yang tldak terk4waI.

Sepanjang dirwat juga, Wildan tldak dibenarkan untuk bermain dengan smartphone sama sekali. Mengenang kembali kej4dian tersebut, ia seperti satu t4mparan hebat buatnya dan dik0ngsi sebagai peng4jaran buat ibu bapa lain.

Sumber: Facebook Nor Syafiqqah, kd

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini