‘Kami Nak Tngok Mami, Papa Kali Ter̷akhir’, R̷ayu Tiga Beradik Jadi Y̷atim Piatu SekeIip Mat̷a

KUALA KRAI – “Kami nak tengok mami dan papa untuk kali terakh1r,” itulah permintaan tiga ber4dik yang menjadi y4tim piatu sekeIip mata selepas kedua ibu bapa mereka mavt dalam kemaI4ngan di Jalan Sungai Sam-Dabong dekat Ladang Kuala Gris di sini pada Rabu.

Ketiga-tiga ber4dik itu Nurul Syafiqah Mohd Hafeez,10, Nurul Syaqirah, 9, dan Muhammad Hafizi Iqram, 5, diIihat menang1s teres4k-es4k untuk menat4p wajah orang tuaa mereka iaitu Mohd Hafeez Ibrahim Yusoff, 32, dan ibu Surina Mohd Othman, 36, ketika jnazah tiba di Uniit F0rensik Hspital Sultan Ismail Petra.

Bapa saudara, Zakaria Ibrahim Yusoff, 36, berkata, bagaimanapun permintaan tiga ber4dik itu tldak dapat ditun4ikan kerana perIu mem4tuhi pr0sedur 0perasi standard (S0P) yang teIah ditet4pkan.

“Tiga ber4dik itu hanya m4mpu meliihat jnazah ibu bapa mereka diusvng masuk ke unit f0rensik,” katanya ketika ditemui di Hspital SuItan Ismail Petra di sini pada Rabu.

Menurutnya, ketiga-tiga ber4dik itu kemudian terpksa dibawa pulang ke rumah susuIan Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP) yang tldak membenarkan kanak-kanak bawah 12 tahun berada di h0spital.

Dalam kej4dian jam 9.30 pagi itu, Mohd Hafeez Ibrahim Yusoff, 32, mninggaI dunia di KIinik Kesihatan Dabong sementara isterinya, Surina Mohd Othman, 36, mavt di Iokasi aklbat kecede.raan p4rah.

Rahimah (kanan, berdiri) bersama suami dan anak-anak ketika majlis meny4mbut menantu anak keduanya pada Selasa. Foto: Ihsan keluarga mngsa.

Selain pas4ngan suami isteri itu kemaIang4n tersebut turut mer4gut ny4wa Rahimah Ibrahim Yusoff, 51, yang merupakan kakak kepada Mohd Hafez.

Sementara itu, Mohd Saiful Bahari Ibarhim, 50, suami kepada Rahimah berkata, dia sama sekali tldak meny4ngka majIis sambut menantu anak kedua mereka pada Selasa menjadi ken4ngan terakh1r dia dan lima anak bersama Allahyrham.

Katanya, ketika kej4dian dia berada di rumah Mohd Hafeez yang merupakan adik iparnya selepas majlis sambut menantu.

“Hari ini (Rabu) kami berg0tong-roy0ng untuk mencvci pinggang m4ngkuk selepas semuanya (majIis) selesai.

“Bagaimanapun, saya dikejvtkan dengan panggiIan telefon pada jam 9.16 pagi tadi yang memakIumkan ketiga-tiga mereka mninggaI duniia dalam kemaIang4n,” katanya.

Menurutnya, sebelum kej4dian ketiga-tiga mereka itu dalam perjaIanan ke KIinik Kesihatan Dab0ng untuk pemerik$aan kesihatan.

Nurul Syafiqah (kanan) tldak berg4njak di hadapan pintu masuk Unitt F0rensik Hspital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai menunggu jnazah ibu bapanya sebelum diarahkan pulang ke rumah. Foto: Ihsan keluarga mngsa.

Katanya, Allahyrham isterinya ke kIinik untuk rwatan susulan selepas diser4ng penyak1t angln ahm4r baru-baru ini.

“Sementara biras saya (Surina) untuk menjalani pemerik$aan k4ndungannya yang berusia 12 minggu.

“Diseb4bkan itu, Mohd Hafeez menaw4rkan diri membawa isteri dan kakaknya ke kIinik, jika sebelum ini saya sendiri yang akan bawa arwh isteri,” katanya.

Katanya, ketiga-tiga jnazah itu akan disemad1kan di T4nah Perkburan Islam K4mpung Lakloh di sini selepas siap bed4h slasat diIakukan.

Sumber: sinar Via: db0ngkar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini