Kan̷ak-Kanak Perempuan Terper̷angk̷ap Dalam Kereta, Ditingg4Ikan Bapa Ketika Isi Minyak

Bud4k Perempuan Terper4ngkap Dalam Kereta, Ditingg4Ikan Bapa Ketika Isi Minyak | Kanak2 perempuan berusia dua tahun terper4ngkap hamp1r sejam dalam kereta bapanya di stesen minyak di Jalan Batu Arang, Batu 22 Sungai Bakau, Rawang, hari ini.

Dalam kej4dian kira-kira 12 tengah hari itu, mngsa dikatakan ditingg4lkan sebentar oleh bapanya yang ke kaunter untuk membuat pembayaran.

Ketika itu, penghawa dingin dan enjin kereta terpasang. Bagaimanapun, sebaik bapanya kembali ke kereta dan mengisi minyak, dia mendap4ti pintu kereta sudah terkunci dan g4gaI membukanya diperc4yai akib4t perbuatan anaknya yang bermain dengan kunci kender4an berkenaan.

Selepas beberapa minit gag4I memujvk anaknya untuk membuka pintu kereta, bapa mngsa akh1rnya terp4ksa menghubungi talian kecem4san untuk mendapatkan bantuan.

B0mba yang menerima panggilan pada 12.15 tengah hari, menghantar satu jenter4 bersama tujuh pegawai dan angg0ta dari BaIai B0mba dan Penyel4mat Rawang ke lokasi untuk kerja menyel4mat.

K0mander 0perasi, Pegawai B0mba Kanan II Noor Fazida Tina Muhamad Noor berkata, pih4knya meng4mbil masa kira-kira 15 minit untuk menyelam4tkan kanak-kanak berkenaan menggunakan beberapa peralatan kh4s.

Kita terp4ksa buka ‘fender’ dan but kereta terb4bit sebelum angg0ta kita masuk melalui but kereta berkenaan untuk membuka pintu kender4an.

Ketika pr0ses berkenaan dijalankan, mngsa sudah terlena di tempat duduk pemandu mungkin kerana kepen4tan dan t1dak menyed4ri apa yang berlaku di sekel1lingnya, katanya ketika dihubungi NSTP, hari ini.

Menvrut beliau, ibu bapa dan mana-mana pih4k t1dak sewajarnya melakukan kecu4ian sedemikian kerana kej4dian seperti itu sudah acap kali berlaku dan ia sepatutnya dijad1kan iktib4r untuk t1dak meningg4Ikan kanak-kanak bersendirian dalam kender4an.

Sumber : Nor Azizah Mokhtar | NSTP

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)