Kanak 12 T̷ahun Ceder̷a Di Kep̷aIa, J̷atuh Mot0sikal Dikej̷ar Anj̷ing

Sungai Slput: K4nak-kanak lelaki meneriima dua jah1tan di kep4la selepas terjtuh dari mot0sikal yang dib0ncengnya aklbat dikej4r anj1ng ketika pulang dari surau kaw4san perumahannya di Taman Yakin Mesra, di sini, kelmarin.

Dalam kej4dian jam 7.10 pagi itu, Mohd Putra Afiq Sazri, 12, tuurut mengaIami caaIar di belakang b4dan aklbat terjatvh sejurus mot0sikal ditvnggang rakannya memecvt sebeIum meI4nggar b0nggol jalan.

Bapa mngsa, Sazri Abdullah, 41, berkata, kej4dian berlaku ketika anak dan r4kannya itu dalam perjal4nan pulang selepas menunaikan s0lat Subuh di surau sebelum dikej4r anj1ng miilik jiiran.

“Pagi itu, saya tuurut ke surau namun pulang lebih awal. Anak saya pula mahu pulang bersama rak4nnya.

“Naamun lnsiiiden itu menyeb4bkan hanya anak saya terjatvh dari mot0sikal sejurus ia meI4nggar b0nggol jalan.

“Bagaimanapun saya bersyukur kerana keceder4an yang diaIami anak saya tldak sampai mengak1batkan keceder4an dalaman hiingga menjej4skan bahagian tempvrung kep4Ia,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Dia berkata, Mohd Putra Afiq dir4wat di H0spital Sungai Siput dan lap0ran poIis berhubung kejadian dibuat di BaI4i P0Iis Sungai Siiput selain advan kepada M4jlis Perbandaran Kuala Kangsar (MPKK).

Katanya, kej4dian pendvduk taman dikej4r anj1ng sudah banyak kali berl4ku.

“Saya dapati banyak anj1ng dibela sec4ra lepas hiingga mendatangkan kegvsaran. Banyak advan berhubungnya sudah dikemukakan sebelum ini naamun set4kat kepada keetua (pengerusi) t4man (Rukun Tet4ngga) saja,” katanya.

Sementara itu, Yang Dipertuaa MPKK, Zulqarnain Mohamad ketika dihubungi hari ini berkata, piihaknya men4ngkap anj1ng itu pada hari kej4dian.

Katanya, keter4ngan diambil daripada seorang lelaki yang meng4kui seriing memberi makan anj1ng itu dan mendapati dia tlada lesen memelihara haiw4n itu.

“Anj1ng terbabit dikvrung sementara sebelum dilep4skan ke t4pak peIupusan smpah memandangkan ia tldak ditvntut oleh sesiapa.

“Anj1ng berkenaan tldak dirujuk ke Jab4tan Perkhidmatan Veterinar memand4ngkan ia hanya mengej4r mngsa tnpa mengg1git (menceder4kan) orang r4mai,” katanya.

Sumber: hmetro, db0ngkar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini