Sebak..Isteri cerit4kan Kejadian Sebenar-anak mnang!s Dan Bg!tau Suami D4h Tak Bergerak

Mennggal dunia dalam kereta tunggu isteri

Kuala Lumpur: “Saya terkejvt apabila panggilan telefon disambut anak sulung yang menangls memaklumkan suami tidak sedarkan diri,” kata Nurul Ain Mohd Razip, 31.

Suaminya, Mohd Ashraf Rosli, 35, mennggal dunia di dalam kereta ketika menunggunya menghadiri temu duga di sebuah hospltal swasta di Bangsar, semalam.

Menceritakan detik memilvkan itu, Nurul Ain berkata, dia menghadiri temu duga sebagai jururwat di h0spital berkenaan sementara suami serta tiga anaknya berusia 10 bulan hingga enam tahun menunggu di dalam kereta.

Menurutnya, dia tidak sedap hati selepas suaminya memaklumkan dia mengalmi saklt di dada ketika menghantarnya semalam.

“Ketika sedang menunggu giliran, saya berbalas Whatsapp dengan suami kerana bimbangkan keadaannya.

“Kira-kira 3.45 petang, saya menghubungi telefon bimbit suami kerana kiriman Whatsapp tidak berjawab.

“Terkejut apabila panggilan saya disambut tanglsan anak sulung yang memaklumkan suaminya tidak bergerak,” katanya kepada Harian Metro, hari ini.

Beliau berkata, suaminya yang bertugas di bahagian teknologi maklumat h0spital sama bagaimanapun tidak dapat dikesan di parkir kakitangan.

Katanya, mujur ada orang awam yang melihat anaknya menangls di dalam kereta sebelum meminta bantuan pengawal keselamatan untuk memberikan bantuan kecmasan.

“Selepas menemui kereta di parkir suami di bahu jalan, ambulans segera membawanya ke bahagian kecmasan untuk bantuan namun tiada resp0ns.

“Suami kemudian dikej4rkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) sebelum dis4hkan menlnggal dunia,” katanya.

Katanya, jenazah suaminya akan dikebumlkan di Bercham, Ipoh sebaik bed4h slasat selesai dijalankan hari ini.

Sementara itu, Ketua P0lis Daerah Brickfields Asisten Komisioner Annuar Omar ketika dihubungi, di sini, hari ini, mengesahkan pihaknya menerima lap0ran berhubung kejadlan itu.

“Myat mngsa dihantar ke Jabatan Perubatan F0renslk Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk bed4h slasat.

“K3s itu diklasifikasikan sebagai matl mengejvt (SDR),” katanya.HMETRO

Via apeceritatv

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini