Kem4nisan Ujian Di Musim Pandemik, Siti Elizad Cuba Hafal Ayat2 Suci Al-Quran Di Rum4h

Melalui Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang amat panjang ini kerana pandemik Covid-19 masih lagi menular di dalam negara sememangnya sangat melelahkan.

Pelbagai aktiviti sudah dilakukan dan ada diantaranya seakan menjadi rutin harian dirumah. Namun begitu, beberapa kelonggaran yang diberikan oleh kerajaan nampaknya memberi sedikit kelegaan buat rakyat Malaysia.

Aktiviti manfaat ketika pandemik

Namun, ada juga yang menjalankan PKP ini dengan melakukan aktiviti yang sangat bermanfaat. Contohnya, selebriti yang juga penyampai radio Sinar FM, Siti Elizad Sharifuddin telah berkongsi aktiviti yang dilakukan bersama suami sejak PKP berlangsung.

Terinspirasi dengan rakan2

Dalam muat naiknya di Instagram, Elizad memaklumkan dia telah mencuba menghafal beberapa surah di dalam al-Quran susulan terinspirasi dengan rakan-rakan yang berkongsi bacaan ayat suci mereka di media sosial.

Jadi, dia juga dengan rendah hati memuat naik videonya yang sedang menghafaz ayat surah Al Waqiah bersama suami.

Terbuka terima teguran

Menurut selebriti wanita yang telah tampil berhijab ini, dia sangat terbuka menerima terguran daripada orang ramai kerana sedar masih lagi belajar memperbetulkan bacaan.

Selain itu, dia sempat mengucapkan terima kasih kepada beberapa pihak kerana sudi membimbingnya dalam membaca al-Quran memandangkan sedar tidak berapa mahir dalam selok belok bacaan yang betul.

Di akhir posting tersebut, Siti Elizad sempat berpesan andai ada pihak tidak senang dengan perkongsiannya, dia berharap agar mereka dapat hide sahaja muat naik tersebut. Hal ini kerana dia hanya berkongsi dan tidak ada niat mahu mencari perhatian atau sebagainya.

Sumber: Instagram Siti Elizad Sharifuddin

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini