[Video] Lelaki Sedih Kluarga Tak Call Brtanya Kabar, “Call Jika Nak Mintak Duit Je”

Sudah menjadi tanggungjawab sebagai anak untuk membalas jasa kedua ibu bapa apabila meningkat dewasa.

Tambahan pula bagi anak lelaki, kebiasaannya mereka akan pergi merantau jauh ke tempat lain untuk membantu keluarga di kampung.

Berk0rban demi membawa pulang rezeki buat keluarga di kampung

Walaupun terpksa berplsah jauh dari keluarga dan kampung halaman, demi tanggungjawab mereka sanggup berk0rban demi memberikan kehidupan yang selesa buat ibu, bapa dan adik beradik disana.

Walaubagaimanapun, dengan kemudahan teknologi masa kini kita dapat berhubung melalui telefon dan video call walaupun hidup berjauhan.

Kemudahan teknologi ini membolehkan hubungan kekeluargaan masih terjalin walaupun berplsah beribu batu.

Kisah pemuda ini buat orang ramai seb4k

Namun begitu, lain pula kisah yang dikongsikan oleh seorang pemuda ini yang berjaya mencvri tumpuan ramai.

Menerusi aplikasi TikT0k dia berkongsi kisah hidupnya yang jauh merantau demi mencari rezeki buat keluarga dikampung namun peng0rbanannya tidak dihargai.

Dia yang berk0rban mencari rezeki terpaksa menerima hakikat segala pen4t lelah yang dicurahkan tidak dihargai oleh keluarga hanya mahu wang darinya.

Hanya wang sahaja ditanya tiap kali dihubungi

Berkongsi cerita di media sosi4l, keluarga hanya akan bertanyakan mengenai wang ketika dihubungi tanpa bertanyakan khabarnya yang jauh diperantauan.

Berbeza dengan orang lain, dia berasa kec3wa dengan apa yang dilaluinya dan tidak pernah merasa dihargai dan dapat bergurau senda dengan keluarga seperti orang lain.

Belum pernah lagi rasanya ditanya bagaimana khabar saya diperantauan

“Keluarga saya, setiap kali ditelefon hanya wang yang ditanya, belum pernah lagi saya rasanya di tanya bagaimana khabar saya di perantauan”.

“Momen yang paling menyedlhkan dalam hidup saya, semuanya kerana wang barulah akan dianggap keluarga”.

Tahan seb4k, hingga akhirnya pemuda ini kes4t air mam4ta

Tidak dapat menahan seb4k, pemuda ini turut menges4t air mata ketika dan menjadi buntu dengan sikap keluarganya sendiri.

Rakaman video ini telah dimuat naik beberapa hari yang lalu dan berjaya mendapat lebih dari 400,000 tontonan setakat ini.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netlzen turut berslmpati dengan nasib yang menlmpa pemuda ini.

Mereka juga turut berkongsi pengalaman masing-masing di ruangan komen dan memberikan kata-kata semangat kepada pemuda itu.

Video Klik Disini

Sumber:mediakl

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini