Kon0n Keraap Dih!na Mlskin Dan Tak Lawa, Suspk B0ngkar S4nggup Mel4kukan Begitu Kepada Siti Surya

Kon0n Keraap Dih!na Mlskin Dan Tak Lawa, Suspk B0ngkar S4nggup Mel4kukan Begitu Kepada Siti Surya | Beriita tentang pembn0han Siti Nur Surya Ismail, 19, di Kampung Lubok Batu, Telemong, di sini, kelmarin yang dilakukan oleh rak4n baik sendiri telah mencuuri perh4tian orang ramai.

Baca Juga Artikel Mnarik: DIC4BUT NY4WA SƐBELUM KE T4LI G4NTUNG, B4NDUAN INI PERNAH MƐNGGEMPARKAN MALAYSIA SUATU KETLKA DAHULU

Ant4ra yang menaarik perh4tian w4rganet adalah suspk dikatakan datang ke bal4i p0Iis untuk memb4ntu sias4tan n4mun akh!rnya ditah4n selepas p0Iis mendapati ada ksan gig1tan di lengan suspk.

Pih4k p0Iis kemudian menceriitakan ketika suspk datang ke rumah mngsa, berlaku kata-mengaata antaara suspk dengan mngsa yang menjurus kepada kejaadian pembn0han tersebut.

Rupanya sebab tidak puaas hati sering disind!r

Terbaru, pih4k p0Iis tidak men0lak kemungkinan rasa tidak puaas haati akiibat sering disiind!r dipercayai menjadi pvnca kjadian itu.

Ketua P0Iis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, suspk ada membuat pend3dahan mengenai m0tif kjadian itu ketika tampil ke Balai PoIis Telemong dengan ditemani ibunya kira-kira jam 7.30 pagi semalam bagi membantu sias4tan.

Beliau berkata, suspk berusia 19 tahun memaklumkan mngsa sering meng3jek tentang kehidupan keluarganya yang miiskin kerana ibunya hanya bekerja sebagai tukang cuuci.

Manakala bapanya hanya bekerja kampung berbanding kehidupan keluarga mngsa yang agak senang.

” Suspk turut mend4kwa kon0nnya mngsa suka mengeejek dengan mengatakan yang dia tidak cantik berbanding dirinya dan kekurangan itu menjadi punca dia masih tidak mempunyai temaan lelaki sehingga suspk sering mem3ndam rasa.

” Setakat ini, p0Iis masih menjalankan sias4tan lanjut bagi mengenal pasti punca sebenar kjadian,” katanya ketika ditemui di Ibu Pej4bat P0Iis Daerah Hulu Terengganu.

Mohd Adli berkata, selain perg3Iangan tangan mngsa dipt0ng, pemeriiksaan juga mendapati terdapat kesaan tusvkan pada l3her mngsa dan beberapa keced3raan lain.

” Kita juga percaya berlaku pergeI0tan antara mngsa dan suspk sebelum itu kerana kita ada menjumpai beberapa helaian rambut dalam gnggaman mngsa,” katanya.

Siti Nur Surya dibvn0h kej4m dengan beberapa kesan t1kaman dipercayai snjata tajaam di beberapa bahaagian badan termasuk pvt0s perg3Iangan tangan kiri.

MenggiigiI di bawa ke mhkmah.

Sementara itu menerusi lap0ran Buletin TV3, susp3k yang berusia 19 tahun Menggig1l sebaik sahaja dibawa turun dari kenderaan p0lis sebelum dibawa masuk ke dalam mahkmah.

Malah, susp3k yang berpakaian l0kap berwarna ungu dilihat mengaalirkan air maata sewaktu dia dibawa masuk ke dalam kamaar mahkmah oleh angg0ta p0Iis.

Berdasarkan hasil si4satan awal, svspek meng4ku melakukan perbu4tan itu yang berpvnca dari kata mengaata sehingga berIaku saIah faham sebelum berIaku pergeI0tan.

Perintah rem4n tersebut dibenarkan Majstret Engku Nurul Ain Engku Muda di Mahkmah Maj!stret. K-es disi4sat mengikut Sksyen 302, Kanun Kesks4an kerana membvn0h.

Pihak admin mengucapkan takziah buat keluarga mngsa dan semoga bersab4r mengh4dapi ujian ini.

Sumber: imuslimnetwork