Kon0n Lepas Saamun & Raguut Ny4wa, Svspek Puura-Puura Mesej Ajak Nur Surya Beli Handphone

Kon0n Lepas Saamun & Raguut Ny4wa, Svspek Puura-Puura Mesej Ajak Nur Surya Beli Handphone | Beberapa hari lalu, kec0h dengan satu tr4gedi mervntun jiw4 yang telah mengorb4nkan ny4wa remaja bernama Siti Nur Surya Ismail. Ins1den yang berlaku di rumahnya di Kampung Lub0k Batu, Terengganu itu meny4ksikan g4dis tersebut putvs pergel4ngan tangan kiri.

Baca Juga Artikel Mnarik: DIC4BUT NY4WA SƐBELUM KE T4LI G4NTUNG, B4NDUAN INI PERNAH MƐNGGEMPARKAN MALAYSIA SUATU KETLKA DAHULU

Tak s4ngka rupanya angk4ra k4wan baik sendiri.. semp4t bersemb4ng sebelum berl4ku salah faham

Susu-lan itu, pih4k p0lis berjaya men4han se0rang g4dis yang juga rakAn baik Nur Surya bagi memb4ntu sias4tan. Berdas4rkan buukti rak4man CCTV dari rumah burung berhampiran, svspek pada aw4lnya dat4ng ke rumah g4dis berkenaan untuk bersembang sebelum akh!rnya berl4ku salah faham dan menjvrus kepada pergeluutan.

JAs4d kakak ditemuui dalam kead4an terti4rap, adik ingat terkena renj4tan elektr1k

Dalam kesemp4tan itu, svspek berusia 19 tahun bertind4k mencederakan Allahy4rham sebelum mel4rikan beberapa b4rang berh4rga termasuk wang tunai diangg4rkan RM2,000. Ins1den itu hanya dised4ri selepas Siti Nur Syuhada Ismail pulang dari sek0lah sebelum menemuui kakaknya terti4rap di ruang tamu dan meny4ngka terkeena renj4tan elektriik.

Lepas ins!den tu svspek pura-pura WhatsApp ajak Nur Surya teeman beli phone baru..

Bagaimanapun di Facebook, kakak kepada salah se0rang kenalan svspek bernama Attyra Saari mended4hkan siisi lain yang mungkin ramai tak tahu. Berdas4rkan p0sting tersebut, svspek cuba mengh4ntar mesej menerusi WhatsApp terh4dap Allahy4rhamah. Dia mal4h berpuura-puura mengajak Nur Surya untuk menemaninya beli telef0n b!mbit baru kon0nnya tidak tahu men4hu tentang ins1den yang men1mpa rakAn baiknya.

Sumber: Harian Metro, Facebook Attyra Saari, Kish Dnia