Konon Alasan Ibu Beri Tak Boleh Dibawa Masvk. Cemas B4yi Ditingg4l Di Keret4

Alasan Ibu Beri Konon Tak Boleh Dibawa Masvk. Cemas B4yi Ditingg4l Di Keret4 | Menerusi Facebook Page Info Roadblock JPJ/POLIS, pekerja sebuah mall di Pulau Pinang telah berada dalam keadaan cemas apabila melihat seorang bayi ditinggalkan tanpa pengawasan ibu bapa dalam kereta. Bertindak dengan pantas, individu berkenaan memohon bantuan orang ramai untuk mengeluarkan si kecil itu. Mujur tingkap pintu bahagian belakang kenderaan terbuka sedikit, bayi terbabit telah berjaya diselamatkan oleh orang ramai yang membantu.

Anak ditinggalkan keseorangan dalam kereta, mujur pekerja mall ternampak

Konon risau anak tak boleh masuk kerana SOP mall… pihak atasan menafikan dakwaan itu

Menurut seorang saksi, ibu kepada bayi berkenaan tiba di tempat kejadian kira-kira 15 minit kemudian. Wanita terbabit mendakwa kononnya dia khuatir anaknya tidak dibenarkan dibawa masuk dengan alasan ingin mematuhi standard of procedure (SOP). Meskipun begitu, pihak atasan mall tersebut telah menafikan dakwaan ibu terbabit.

Ingatkan ada yang buang bayi… apa pun syabas kepada staff berkenaan kerana bertindak pantas

Di ruangan komen, salah seorang pengunjung di pusat beli-belah itu dikatakan terlihat pekerja berkenaan sedang mendukung si kecil tersebut sekali gus menyangka terdapat masalah pembuangan bayi di kawasan terbabit. Selain memuji tindakan pantas oleh staff itu, ramai juga netizen berasa tidak puas hati dengan sikap ibu bapa kanak-kanak terbabit yang seolah-olah sengaja tinggalkaannya keseorangan dalam kereta.

Sumber: FB Info Roadblock JPJ/POLIS

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Sosial Media!!
Facebook – Madara Army
Youtube channel – Madara Amry