Konon Bersalin H4id Sampai 3 Bulan, Suami Lafaz Talak Keinginan Bersama Dinafi

Kerana Bersalin H4id Sampai 3 Bulan, Suami Lafaz Talak Keinginan Bersama Dinafi | Kesan sampingan setiap wanita yang baru bersalin adalah berbeza-beza mengikut badan masing-masing. Antara impak yang sering berlaku adalah bleeding menyerupai haid sehingga ia boleh berlarutan selama beberapa bulan. Situasi sedemikian rupa juga menyebabkan suami isteri terpaksa melupakan sebentar hasrat untuk ‘bersama’. Namun siapa menduga, seorang wanita di Indonesia ini berdepan detik hitam apabila suaminya tidak dapat menerima hakikat terbabit.

Rasa suami sangat mencintai aku sebab dah lahirkan bayi

Selepas selamat melahirkan zuriat mereka, wanita berkenaan mengalami period yang berpanjangan. Keadaan berkenaan sekali gus menghalang kemahuan suaminya setiap kali mahu ‘bersama’. Jelasnya lagi, aliran period tidak teratur berkenaan merupakan kesan sampingan rawatan perancang kehamilan yang diambil sebelum ini. Namun begitu, dia sangat beruntung kerana lelaki tersebut sangat memahami keadaan kesihatannya yang tidak mengizinkan. Bahkan si suami masih memberikan layan terbaik sehingga dia mengakui bagai menjadi wanita yang sangat bahagia.

Kita berpisah dulu ye? Rasanya abang tak boleh kalau berterusan macam ni

Akan tetapi, kebahagiaan itu seolah-olah terhenti di tengah jalan kerana suaminya tiba-tiba berubah sikap. Apabila mendapat mesej, wanita itu tergamam kerana lelaki berkenaan nekad untuk berpisah meskipun rumah tangga mereka kelihatan bahagia selama ini. Akibat kegagalan berkomunikasi dalam rumah tangga, siapa menduga masalah berkenaan menjadi asbab perpisahan mereka berdua.

Berlaku gangguan kitaran period menyebabkan bleeding yang berpanjangan

Dalam pada itu, seorang doktor pakar bernama Huthia Andriyana juga sempat menjelaskan lebih lanjut mengenai permasalah terbabit. Kata beliau, rawatan perancang kehamilan sememangnya memberikan kesan berbeza. Sesetengah wanita akan berada dalam keadaan di mana haid mereka langsung tidak keluar untuk beberapa bulan. Dalam dalam situasi terpencil seperti ini pula, berlaku gangguan kitaran period menyebabkan bleeding yang berpanjangan. Jika berlaku, wanita sewajarnya mendapatkan nasihat daripada pakar untuk mencari jalan penyelesaian.

Sumber : Portal Tribunnews

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini