Konon Risau Hubvngan Terl4rang K4ntoi, Wanita Sanggvp Tan4m B4yi Sendiri Hidvp Hidvp

Konon Risau Hubvngan Terl4rang K4ntoi, Wanita Sanggvp Tan4m B4yi Sendiri Hidvp Hidvp | Masalah pembuangan dan juga menggugurkan bayi secara seng4ja pada zaman ini semakin menjadi-jadi. Walaupun telah banyak kempen kesedaran diadakan mengenai perkara ini, namun tetap saja masalah berkenaan berlarutan tanpa penghujung sama seperti satu kisah tragis di Indonesia.

Si anak pelik dengan kehadiran b4yi dalam rumah

Menerusi artikel di Kompas.Com, seorang wanita di Kampung Kala Nareh, Aceh Tengah sanggvp men4nam b4yinya yang masih men4ngis secara hidvp-hidvp. Kej4dian tersebut dipercayai berlaku setelah seorang lagi anaknya berumvr lingkungan 10 tahun bertany4kan siapakah ger4ngan bayi yang ada di dal4m rumahnya.

Sanggup kubvrkan b4yi ketika masih men4ngis secara hidvp-hidvp

Walau bagaimanapun, si ibu p4nik apabila kanak-kanak itu ingin melap0rkan kepada p0lis keran4 berasa p3lik dengan keh4diran b4yi berkenaan. Dek kerana takvt, perempuan berkenaan mengvmbil si kecil itu lalu membvka kain yang memb4luti bad4nnya dan terus mengubvrkannya ketika m4sih hidvp. Tanpa ada rasa bers4lah, susp3k terus masvk tidvr selepas sel3sai melakvkan perbvatan tersebut.

B4yi tidak dapat diselam4tkan dalam perjal4nan ke pvsat pervbatan

Walau bagaimanapun tak lama selepas itu, datang dua orang jiran bertany4kan perihal b4yi berken4an dan mula curig4 tent4ngnya. Pendvduk bertind4k menyel0ngkar dalam rum4h dan mem3riksa persekit4ran sebelum menjvmpai sebuah lvbang baru. Mereka mengg4li sebelum menjvmpai seorang b4yi lelaki cukup sif4t n4mun disahk4n tidak bern4fas lagi sel3pas itu.

Sumber: Artikel Kompas.Com

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Sosial Media!!
Facebook – Madara Army
Youtube channel – Madara Amry