Konon Tak Namp̷ak Macam lsIamik, Jurumandi Jenaz̷ah Dicem̷uh Kerana Berambut Panjang

Konon Tak Nampak Macam lsIamik, Jurumandi Jnazah Dicemvh Kerana Berambut Panjang | Menjadi tanggungjawab sesama umat Islam dalam menguruskan jnazah saudara seagama. Oleh hal yang demikian, Skuad Pengurusan Jen4zah-SPJ Malaysia telah menjalankan Fardu Kifayah tersebut demi membantu mereka yang memerlukan.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Dikvtuk sebab rambut panjang

Pihak Pengurusan Jnazah-SPJ Malaysia telah meluahkan sedikit rasa kec3wa kerana ada yang mempert1kaikan tentang penampilan ahli skuad mereka yang terlihat kurang ‘Islamik’.

Namun begitu, disebalik penampilannya yang berambut panjang, ahli skuad tersebut adalah juru mandi jn4zah.

Merupakan seorang Al-Hafiz

Menurut pengendali Faceb0ok SPJ lagi, mereka sengaja mengetengahkan ahli skuad berpenampilan seperti ini kerana dia merupakan seorang Al-Hafiz yang pernah menuntut di Yaman dan sedang berkhidmat di salah sebuah madrasah di Kuala Lumpur.

Disebabkan penampilannya yang berambut panjang, pemuda yang bernama Nsrul Chan itu telah dic3muh oleh sesetengah pihak tanpa mengetahui latar belakangnya.

Pesanan buat semua

Oleh hal yang demikian, pengendali Faceb0ok sumber cuba menjernihkan keadaan dengan menanyakan sama ada satu masalah andai mengajak orang yang pernah ‘nakal’ berbuat kebaikan setelah mereka insaf.

Dia juga meninggaIkan sedikit pesanan supaya tidak menghvkum orang lain sesuka hati kerana kita tidak tahu masa depan seseorang itu seperti mana.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet turut meninggalkan komen diruangan Faceb0ok sumber dengan menyertakan kata-kata semangat agar SPJ tidak termakan dengan kec4man negatif.

Penampilan bukanlah satu syarat untuk berbuat kebaikkan dan mereka juga terus mendoakan agar SPJ terus bersemangat menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan.

Teruskan perjuangan ustaz & team

macam2 orang zaman sekarang ni

Sumber: fb, omm

Don’t Foget To Follow Fanpage And Subs Youtube Channel Admin
Facebook – Madara Army
Youtube channel – Madara Amry