M̷ak Intan, pemilik Pak Mie Shelter mninggaI duniia aklbat kan$er 0vari

AL0R SETAR – Pemilik pus4t jag4an ratusan kuc1ng dan anj1ng, Pak Mie Shelter menghembvskan n4fas ter4khir di H0spital Sultanah Bahiyah di sini pagi tadi.

Allahy4rhamah, Halijah Idris, 73 atau lebih dikenali sebagai Mak Intan dilap0rkan mninggaI duniia pada jam 11.15 pagi aklbat menghid4p k4nser 0vari.

Menantu suIung Mak Intan, Nurhamizah Zamri berkata, ibu mertuanya dimasukk4n ke h0spital pada 21 Januari lalu susuIan munt4h dan ciriit-biriit.

Katanya, seIepas seminggu d0ktor menjaIankan pembed4han u$us sebelum menges4hkan dia menghid4p kan$er 0vari t4hap 4.

“Kead4an mak tldak stabiI selain perIu berada di h0spitaI lebih lama bagi memboIehkan piihak h0spitaI meIakukan pemantauan.

“Tiga hari lepas mak memberikan resp0n p0sitif termasuk bercakap dengan semua anak, menantu serta cucunya tetapi semaIam d0ktor memberitahu t4hap kesih4tan merudum.

“Pagi ini kami dikejvtkan dengan ber1ta pemerg1an mak,” katanya ketika dihubungi MalaysiaGazette hari ini.

Jelas Nurhamizah, jen4zah ibu mertuanya masih di h0spital dan dij4ngka akan dikebvmikan seIepas Asar di T4nah Perkub0ran PKNK di sini.

Media sebelum ini melap0rkan, Mak Intan yang menguruskan pu$at perlindung4n haiw4n terbiarr di sini s4nggup mengh4biskan masa 24 jam sem4ta-mata untuk menj4ga sekur4ng-kurangnya 700 kuc1ng dan anj1ng jaIanan. – MalaysiaGazette

Kredit: cempedakcheese

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini