M̷isteri ket̷ukan pintu terj̷awab? pend̷uduk d̷akwa nampak ponti̷anak

S4BAK BERNAM – G4ngguan ketvkan pintu rumah yang mengh4ntui empat bu4h k4mpung di sini sejak seminggu lalu kini sem4kin men4kutkan apabila ada pendvduk mendkwa melihat jelmaan p0ntianak bersebelahan sebatang pokok kelapa di Kampung Baharu, pada Ahad lalu.

Pen4mpakan entiti tersebut dikatakan berlaku kira-kira pukul 12 tengah m4lam ketika sekumpvlan penduduk bersama seorang ahli paran0mal dikenali Mie sedang membuat rond4an di kampung berkenaan.

Tidak cukup dengan itu, pelb4gai kej4dian pel!k tuurut dialami pendvduk termasuk terh!du bau bvsuk, bau kemnyan dan bedak…

Artikel Berkaitan : Misteri ketukan pintu terus h4ntui penduduk S4bak Bernam. Sekali 10 Anggota RSCJ datang check, ini yg berlaku

SABAK BERNAM – Mist3ri buunyi ketvkan pintu rumah terus mengh4ntui penduduk di Sabak Bernam semalam.

Seorang suri rumah, Noraidayawati Mohd Tahar, 47, berkata, g4ngguan bunyi ketukan pintu didengarinya terlalu k-uat di belakang rumah berh4mpirannya kira-kira jam 9 malam tadi.

Menurutnya, dia bersama suaminya, Rahim Amat, 53, dan tiga anaknya mendengar dengan jelas bunyi k3tukan yang berterusan diangg4rkan selama 10 minit.

“Kami sekeluarga s3ram hendak mengintai di tingk4p, lebih-lebih lagi kej4dian ini tular sejak kelmarin,” katanya kepada Sinar Harian di sini hari ini.

Noraidayawati berkata, dia pada mulanya meny4ngka hanya mereka sekeluarga yang mendengar bunyi mist3ri itu, sebelum jir4nnya mengh4ntar WhatsApp mem4klumkan perk4ra sama.

“Jir4n beritahu dia juga ada terdengar bunyi k3tukan piintu rumah sangat kuat di rumah jir4n dan bertanya dengan pem!lik rumah terb4bit tentang g4ngguan tersebut.

“Bagaimanapun, pemilik rumah memaklumkan dia tidak mendengar apa-apa bunyi p-elik.

“Sehingga kini, kami masih hair4n dengan punca mist3ri buunyi ketvkan kuat tersebut,” katanya.

10 Anggota RSCJ Datang, Gang4uan H1lang

Sementara itu, Setiausaha Taman Air Manis, Zulkifli Ijoh berkata, pihaknya yang membuat pemantauan menerusi Rond4an Sukarela Ceg4h J3nayah (RSCJ) di taman itu mengakui menerima aduan terb4bit.

Beliau berkata, seramai 10 angg0tanya yang tiba di rumah terbabit mendapati bunyi g4ngguan itu sudah tidak kedengaran.

“Apabila ditanya penghuni rumah terbabit mereka mend4kwa tidak mendengar apa-apa buunyi ketvkan, sebaliknya hanya penduduk sekel!ling yang mend4kwa terdengar buunyi ketvkan kuat itu.

“Seh!ngga kini kami telah menerima lima adu4n pendvduk berhubung g4ngguan buunyi mist3ri itu sejak kelmarin dan antara l4ngkah yang telah diamb!l ialah dengan meningk4tkan rond4an ceg4h jnayah pada setiap malam sehingga awal pagi,” katanya.

Dalam pada itu, Pengerusi Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) Batu 37 Darat, Muhammad Nazri Saiman berkata, tiada lagi adu4n penduduk di kampung itu yang meng4du terdengar buunyi ketvkan piintu t4npa salam.

Bagaimanapun katanya, pih4knya akan meneruskan rond4an malam berikutan masih terdapat beberapa k4mpung berh4mpiran masih dig4nggu bunyi mist-eri itu.

“Saya difahamkan bunyi g4ngguan di kampung lain masih ada, tetapi tidaklah set3ruk semasa kejadian hari pertama dan kedua kelmarin,” katanya.

Sejurus kejadian tersebut, dia memuatnaik satu status di ruangan Whatsapp story. Lebih memeranjatkan lagi, beberapa penduduk kampung yang mengenalinya turut menceritakan perkara yang sama.

BERJAYA RAKAM VIDEO PC0NG

Seorang ind!vidu berjaya merak4makan kelib4t entiti yang dipercayai sebagai p0cong di S4bak Bernam, Selangor.

P0cong berjaya dir4kam di tepi tingk4p rumah s4bak bernam

Ketika kej4dian ini penduduk Sabak Bernam telah dih4ntui dengan ketuukan mist3ri. Raata raata percaya p0cong yang ketvk piintu rumah mereka.

Adik Beradik Juga Dig4nggu
Seorang pendvduk, Nor Azuwa Shaaban, 31, berkata, buunyi mist3ri sama tvrut dialami dua adiknya, Nur Farzana, 22, dan Nurul Farisya, 17, yang menet4p di Kampung Batu 38.

Katanya, kej4dian kira-kira jam 10 malam kelmarin itu dialami selepas Nur Farzana menyeles4ikan tug4san kerja di ber4nda sebelum masuk ke dalam rumah.

“Nur Farzana yang masuk ke rumah terdengar buunyi piintu depan diketvk dan kebetulan seorang lagi adik saya (Nurul Farisya) yang sedang duuduk di sofa turut mendengar buunyi sama.

“Semasa kej4dian mereka berdua tidak ber4ni membuka pintu dan pada keesokannya kec0h di dalam WhatsApp dan Facebook mengenai pendvduk dig4nggu dengan buunyi ketuukan t4npa salam itu,” katanya.

Bagi Nor Zaihana Yaakob, 38, pula mengakui kej4dian ser4m itu turut dialami ketika dia bersama dua anak dan ibunya berada di rumah mereka di Kampung Tengah.

Nor Zaihana memberitahu, kej4dian kira-kira jam 11.40 malam itu berlaku semasa dia sedang menidurkan b4yinya berusia empat bulan.

“Mulanya saya ingatkan dua anak saudara pulang dari kerja, namun sangkaan mel3set apabila saya menjeenguk di tingk4p mend4pati tiada sesiapa di luar rumah.

“Ser4m jugalah dengan perist!wa ini, lebih-lebih lagi suami tiada di rumah kerana bekerja malam,” katanya.

Sementara itu, Pengerusi Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) Batu 37 Darat, Muhammad Nazri Saiman berkata, pih4knya ada menerima banyak adu4n berhubung perkara itu.

Malah, katanya, dia sendiri tuurut dig4nggu buunyi ketuukan pintu itu semasa berada di rumahnya pada jam 11 malam kelmarin.

“Boleh dikatakan h4mpir separuh penduduk k4mpung ini meng4du kej4dian sama dan saya menasih4tkan mereka supaya berh4ti-h4ti dan tidak membuka piintu jika terdengar buunyi mer4gukan,” katanya.

Beliau berkata, penduuduk dinasih4tkan menghubungi p0lis atau pih4knya selain jir4n terdekat sekiranya tern4mpak sesiapa yang mencur!gakan.

“Kami telah meng4mbil tind4kan ant4ranya mel4kukan rond4an memb4bitkan sukarelawan MPKK bermula jam 10 malam hingga 3 pagi di sekitar kampung ini,” katanya.

Sumber: kosmo via Teh Tarik Kaw

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini