Macam Mana Brunei Tlada Ke$ C0vid 19? Allahuakbar.. Katanya Di Brunei Setiap Waktu Pagi Semua Media…

“Macam mana Brunei boleh tak ada ke.s. Kalau ikutkan ke.s diorang dahulu agak tinggi juga.

Dengan izin Allah hari ini, dari live Ustazah Asma Harun.

Katanya, dia ada sahabat di Brunei. Sahabatnya beritahu, setiap waktu pagi, semua rangk4ian tel3visyen, radi0, atau apa media sekalipun, mereka mew4jibkan bac4an surah Yassin baca juga dia h0spital-h0spital wad semua jab4tan awam lain.

Sultan, Menteri Agama, rakyat ke apa, semuanya wajiib membaca surah Yassin. Allahu.

Mungkin Allah nak lihat, sejauh mana keberg4ntungan kita kepada Allah, sekuat mana iman kita, sejauh mana kekuatan kita untuk meminta dengan Allah secara berterusan dan sejauh mana kita m4mpu mengekalkan aakhlak yang baik.

Per4san tak apa yang berlaku pada Malaysia sekarang ni? Kita saliing meny4lahi sama satu lain, kita mengh!na, kita mengej!.

Allah nak uji kita. Jadi kita kena ingat. Semua ini milik Allah. Kita kena selalu memiinta D0a dengan Allah. Kita tak boleh jaga kita tapi ingatlah Allah yang jaga kita. Buat apa Allah suruh, tinggal apa yang Allah lar4ng.

Banyaklah Istighfar, berd0a, memuji Allah. InsyaAllah.. Jom mula kan dari rumah setiap kita.. Moga Allah selam4tkan Malaysia.

cc: Facebook Majlis Ilmu / ohinfokini

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini