‘Maafkan mama papa sebab cuai jaga kamu’ – Ibu pe.luk erat j̷asad anak m̷ati lem̷as undang seb̷ak

TAPAH – Se0rang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun yang dilap0rkan hil4ng selepas terj4tuh ke dalam Sungai Jer0ng di Kampung Bikam di sini ditemvkan m4ti lema$ hari ini.

M4yat, Muhamad Amsyar Mohd. Zamri dijumpai pada pukul 11.45 pagi kira-kira 10 meter dari tempat dia terj4tuh.

Ketua 0perasi Balai B0mba dan Penyel4mat Bidor, Zaini Jamaluddin berkata, sep4sukan angg0ta dihantar ke l0kasi kej4dian selepas menerima p4nggilan pada pukul 10.58 pagi.

Katanya, berd4sarkan m4klumat daripada ibu bapa m4ngsa, kanak-kanak itu bermain di kaw4san berkenaan sebelum kasutt miliknya dijumpai di talii aiir berh4mpiran.

“0perasi mencari m4ngsa segera dijalankan sebelum m4yatnya ditemvkan pada jarak 10 meter dari l0kasi dia j4tuh. M4yat m4ngsa dibawa naik ke tebing dan diserahkan kepada piihak p0lis untuk tiindakan lanjut,” katanya di sini hari ini.

Sementara itu, Ketua P0lis Daerah Tapah, Superintenden Wan Azharuddin Wan Ismail berkata, siasatan awal mendapati, kelu4rga m4ngsa datang ke Kampung Bikam untuk mengunjungi saudara mereka di sana semalam.

Bagaimanapun katanya, Muhamad Amsyar ke talii aiir tersebut untuk bermain air pada pukul 10.45 pagi bersama dua adik-beradik dan se0rang sepupunya.

“M4ngsa terj4tuh ke dalam suungai sebelum tiga yang lain berlari memberitahu ibu bapa mereka yang berada di rumah kira-kira 200 meter dari l0kasi kej4dian.

“0perasi mencari m4ngsa dalam kead4an huujan lebat dan arus dera$ sebelum may4tnya dijumpai sejam kemudian,” katanya.

Wan Azharuddin berkata, 0perasi disertai lapan angg0ta b0mba manakala masiing-masiing enam angg0ta daripada p0lis dan Angk4tan Pertah4nan Awamm Malaysia (APM).

“M4yat m4ngsa dibawa ke H0spital Tapah untuk bedah slasat dan ke$ dikl4sifikasikan sebagai m4ti meng3jut,” katanya. – UTUSAN

Kredit: cempedakcheese

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini