Memang Sah Ada Yang P0sitif COVID-19, Tetamu Nikah ‘Fatin & Azlan’ Perlu Buat Saringan

Memang Sah Ada Yang P0sitif COVID-19, Tetamu Nikah ‘Fatin & Azlan’ Perlu Buat Saringan | Hari ini, seluruh rakyat Malaysia dikejvtkan dengan jumlah jangk1tan positif COVID-19 yang menc3cah 3 angka semula iaitu seramai 100 individu. Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, statistik tersebut dipec4hkan kepada 85 penularan tempatan, manakala baki 15 import yang mendapat jangk1tan dari luar negara. Tambahnya lagi, sebah4gian besar rekod tersebut dilap0rkan memb4bitkan Kluster Benteng di Sabah (62), Kluster Sungai di Kedah (22) dan baki 1 dari kluster sama di Perlis.

Seorang tetamu akad nikah Fatin & Azlan positif COVID-19…semua yang hadir diminta buat saringan

Dalam pada itu, seorang tetamu yang bertandang ke majlis akad nikah di Bukit Indera Muda di Seberang Perai Tengah (SPT) pada 29 Ogos lalu dis4hkan positif COVID-19. Difahamkan, individu berkenaan dij4ngkiti menerusi Kluster Sungai dan kini sedang dir4wat di Alor Setar. Berdasarkan satu notis yang tular di laman sosial sekitar hari ini, tet4mu yang hadir ke majlis pernik4han antara Fatin dan Azlan pada tarikh tersebut diminta tervs hubungi Bilik Gerakan Pejabat Kesihatan Daerah SPT untuk menjalani ujian saringan COVID-19.

Rek0d maklvmat tetamu tak lengk4p…belum dapat sahk4n jumlah seben4r tetamu

Menerusi lap0ran Harian Metro, Pengarah Jabatan Kesihatan Pulau Pinang ketika dihubungi menges4hkan notis viral ters3but dikelvarkan oleh Pejabat Kesihatan Daerah SPT. Jelas beliau, beberapa peg4wai telah ditvgaskan untuk mengurvskan senarai kehadiran majlis tersebut. Ia berikvtan maklumat yang diper0leh pih4knya setakat ini masih belum dapat meng3sahkan berapa jumlah sebenar tetamu yang hadir ke majlis tersebut.

Sumber: FB Penang Kini & Harian Metro