Meningg̷aI Duni̷a Ketika Berfuts̷al, Ahmad Wafi Semp̷at Minta izinn Ayah Utk Berm̷ain Futs̷aI

Meningg4I Duniaa Ketika Berfuts4l, Ahmad Wafi Semp4t Miinta izinn Ayah Utk Bermaiin Futs4I | Suungai Beesar: Malam tadi, Ahmad Wafi Ahmad Badri, 20, memiinta iziin daripada bapanya, Ahmad Badri Abd Wahid, 52, untuk bermain futs4l bersama raakan-raakannya.

Selepas menunaikan s0lat Maghrib, Ahmad Wafi yang juga penuntvt semester satu, Ij4zah Sarjana Muda Usuluddin dengan Kaunseling Universiiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA), menvnggang mot0sikal dari rumahnya di Jalan Masjid Makmuriah ke Dewan Seri Bernam di sini.

Bagaimanapun, Allah SWT lebih menyay4nginya apabila anak ketiga daripada lima ber4dik itu reb4h dan tldak sed4rkan diri ketika bermain futs4l sebelum dis4hkan meningg4I duniaa.

Pada kej4dian jam 9.30 malam, Ahmad Wafi disahkan meningg4I duniia ketika dalam perjal4nan ke H0spital Tengku Ampuan Jemaah (HTAJ) Saabak Bernam.

Bercerita l4njut, Ahmad Badri berkata, Ahmad Wafi tldak pernah berdepan mas4Iah kesih4tan malah semp4t makan petang bersama keluarga beberapa jam sebelum kej4dian.

“Ahmad Wafi pendi4m naamun gemarr bergvrau dengan adik-beradiknya selain rapat dengan adiknya, Najwa yang berumur 16 tahun.

“Ahmad Wafi tldak menunjvkkan perubah4n ketara. Cuma semalam, dia lebih senyap berb4nding biasa dan apabila adik perempuannya ajak bergvrau, dia seny4p.

“Daripada segi pembel4jaran, Ahmad Wafi bersemangat apabila mendapat taw4ran masuk ke UniSZA. Dia b4ngga kerana satu daripada citaa-citanya tercapai iaitu menyambvng peng4jian selain mahu mengh4rumkan nama keluarga,” katanya diteemui Harian Metr0 di rumahnya hari ini.

Ahmad Badri berkata, ketika Periintah Kaw4lan Perger4kan (PKP) dilaks4nakan sejak Mac lalu, Ahmad Wafi bergiiilir dengannya menjadi imam untuk s0lat Subuh, Maghrib dan Isyak.

Kata guru Sek0lah Menengah Keb4ngsaan (SMK) Seri Bedena, Sungai Besar itu, dia terkejvt apabila isterinya, Zubaidah Mohammed Yussuf, 52, mem4klumkan Ahmad Wafi ses4k n4fas se0lah-0lah n4zak.

“Saya dim4klumkan berkait4n perk4ra itu jam 9.06 malam. Sebelum itu, isteri dapat p4nggilan daripada rakan Ahmad Wafi yang mem4klumkan kej4dian.

“Saya terus bergeg4s ke l0kasi dan semp4t memberi b4ntuan pern4fasan sementara menuunggu ambuI4ns tibaa.

“Ahmad Wafi kemudiannya dibawa ke h0spital. Naamun, Allah SWT lebih menyay4nginya apabila Ahmad Wafi dijempvt perg1,” katanya.

Menurut Ahmad Badri, dia sekeluarga reeda dengan ketentuan Ilahiii dan berdoa r0h Ahmad Wafi ditemp4tkan dalam kal4ngan orang yang beriman.

Ketika ini, jnazah Ahmad Wafi masih berada di HTAJ Saabak Bernam dan dij4ngka akan dikebvmikan di Taanah Perkvburan Islam K4mpung Nelayan, Sungai Besar selepas bed4h slasat selesai dil4kukan.

Sementara itu, Ketuaaa P0Iis Daerah Saaabak Bernam Superintendan Agus Salim Mohd Alias berkata, tlada unsuuur jnayah memb4bitkan kemat1an mngsa.

Sumber: hmetro, Kredit db0ngkar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini