N4k Kerja T4k B0leh Ker4na lsteri Dip3njara, B4gi Anak Minvm Susu Pekat, Gend0ng Kehulu KehiIir C4ri Sesvap N4si

Seperti yang dikongsikan oleh seorang wanita di Fesbuk dengan nama akaun, Acik Acik, menceritakan mengenai seorang bapa muda membawa anak kecil sedang buntu memikirkan bagaimana mahu mendapatkan b4ntuan.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Begitulah nak digambarkan mengenai n4sib segelintir masyarakat kita yang terp4ksa mengharapkan ihsan orang lain untuk meneruskan kehldupan.

Gendong anak cari b4ntuan

Menurut apa yang diceritakan, isterinya kini dit4han di p3njara kerana tidak mempunyai p3rmit perjalanan yang sah. Hldupnya bertambah sukar apabila tidak lagi dapat bekerja berikutan kedai dia bekerja sudah tidak berop3rasi sejak daripada P.K P.

Berdasarkan status yang ditulis, lok4sinya adalah di sekitar Alor Setar, difahamkan bapa muda mahu dikenali sebagai Zaid secara kebetulan terserempak dengannya dan terus bertanya bagaimana mahu mendapatkan b4ntuan.

Tauk3y Cina k3sian, bagi duduk fre3 jer

Simpati dengan nasib yang menimpa Zaid, wanita itu berharap posting di Fesbuk dapat membuka ruang agar ada insan sudi membantu bapa muda ini.

Disebabkan kesempitan w4ng, Zaid hanya mampu memberi anak minum susu pekat.

Difahamkan, dua beranak tersebut kini tinggal m0tel b4jet secara percum4 atas ihs4n pemilik, yang juga k4sihan melihat mereka tiada tempat berteduh.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber:mimbarRaudhah
Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini