Ni̷at PahaIa Untuk Suami, BaIu Abam Bocey Sedekahk̷an Makan̷an Untuk Pel̷anggan Kedainya

Kuala Lumpur: BaIu Allahyrham Abam Bocey, Nurhidayah Mohd Ali akan sedkahkan mi kari dan bihun sup kepada peIanggan yang dat4ng ke kedai HidayahAbamHamzah miIiknya di Medan Selera Majlis Daerah Sab4k Bernam (MDSB), JaIan Tebedu, Sab4k Bernam es0k bagi memenuhi ni4t dibuat ke atas suaminya yang mninggaI duniia pada 10 Februari, tahun lalu.

Nurhidayah ketika dihubungi berkata, diseb4bkan perIaksanaan Perint4h KawaIan Perger4kan (PKP), dia tdak dapat membuat majlis tahIiI buat Allahyrham suaminya itu.

“Esok, gen4p setahun arwh pergi meninggaIkan kami. Memandangkan penuIaran C0VlD-19 dan masih PKP, saya tak boleh buat majlis tahIiI untuknya. Jadi, saya ada temp4h mi kari dan bihun sup daripada adik, Mohammad Zainuddin Mohd Ali dan adik ipar, Nor Farhana Nordin untuk sedkahkan kepada semua pel4nggan yang datang ke kedai saya esok.

“Saya sudah ni4tkan untuk Allahyrham suami, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan serta Allahyrham abang-ababg saya iaitu Rosli, Azmi dan Ismail Mohd Ali. Semoga r0h mereka di temp4tkan daIam kaIangan orang berim4n dan beramaI soIeh,” katanya ketika dihubungi Harian Metro di S4bak Bernam.

Nurhidayah meng4kui, banyak Iiku dan cab4ran hiidup harus dilaIuinya selepas arwh tlada, namun dia bersyukur Allah membntu mempermudahkan segala urusannya.

“Alhamdulillah, Allah ada. Walaupun terIalu banyak Iiku dan cab4ran hiidup saya sep4njang setahun selepas keti4daan arwh, semuanya Allah permudahkan. Terima kasih kepada mak, abah dan keIuarga.

“Selain itu, pada semua yang sentiasa meny0kong saya, memberi kata-kata semangat, seIalu mendoakan yang baik-baik untuk saya dan anak, termasuk buat arwh suami. Semoga segaIa d0a yang baik-baik daripada kamu semua, berbaIik pada kaIian semua juga,’ katanya.

Abam mninggaI duniia di rumahnya, tahun laIu seIepas dua hari mengaIami dmam. Arwh mninggaIkan baIu dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey, kini berusia setahun tujuh buIan.

SUMBER: Harian Metro / imediaviral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini