Niikah 2 Minggu Biini H4mil Sebulan, Lelaki Kena Faham Itu Bukan Anak Luuar Niikah

Niikah 2 Minggu Biini H4mil Sebulan, Lelaki Kena Faham Itu Bukan Anak Luuar Niikah | Dikurni4kan rezeki meng4ndung awal pastinya menjadi impi4n ramai perempuan yang baru sahaja mendirikan rumah t4ngga. Suami juga menjadi teruja m4lah tidak s4bar kerana bak4l bergel4r ayah apabila anak sulung l4hir nanti. Namun begitu, usia k4ndungan yang lebih lama berb4nding temp0h pernik4han kad4ngkala mencetvskan pertelingk4han. Jika suami sendiri tidak faham kepada k0nsep bunting pel4min, bar4ngkali akan berlaku fitn4h atau tudvhan k0nonnya isteri sedang mengh4milkan anaak luar nik4h.

Usia k4ndungan bukan hitung masa 1st time buat hubvngan, tapi hari 1st h4id ter4khir

T4npa semp4t membeela diri, tidak must4hil suami akan menj4tuhkan t4lak secara seerta meerta g4ra-gara berangg4pan isteri sudah pernah tiidur bersama dengan leelaki lain. N4mun dalam duniia perub4tan, sebenarnya isu ini mempuunyai hur4ian lengk4p tersendiri. Daripada penjel4san se0rang d0ktor ini menerusi TikT0knya, mungkin anda boleh mendap4tkan fah4man penuh di sebalik semua t4nda tanya berkenaan. Sebenarnya, usia k4ndungan bukanlah dikira dari w4ktu membuat hubvngan, n4mun hari pert4ma ketika isteri habis peri0d.

@dr.feliciasiswanto

ada yg chat aku dan nanya kyk gini. nah, udh paham ya? yuk para wanita, biasakan utk mencatat tanggal haid mu tiap bulannya ya! #tipsdokterfeli

♬ One Time Remix – DRXML

14 hari selepas peri0d adalah temp0h paling svbur se0rang wanita

Apa yang pasti, gol0ngan wanita dinasih4ti agar sentiasa mencat4tkan tarikh setiap kali didat4ngi h4id sebagai rvjukan akan datang. Menerusi p0rtal The Asian Parent juga, temp0h 14 hari selepas peri0d merup4kan w4ktu paling svbur untuk si isteri memand4ngkan 0vari akan mengh4silkan telur. Dalam pada itu, sperm4 pula boleh bert4han sekitar 3-7 hari dan jika perseny4waan berlaku, maka seorang wanita akan dis4hkan h4mil.

Sumber : Portal The Asian Parent & TikTok Dr Feliciasiswanto, Kish Dunia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini