Nyaris Dihantar Ke Bilik Mayat Kerana Disahkan Meninggal , Walaupun Masih Bernyawa – Ikuti Kisahnya

Kita hanya mampu merancang namun Allah SWT yang menentukan segala-galanya. Dari kurniaan rezeki, ketetapan ajaI ma ut, malah jodoh pertemuan juga perpisahan semuanya dengan izin Allah.

Seperti apa yang dilalui oleh seorang wanita ini yang menceritakan pengalamannya apabila disahkan ‘ma ti hidup semula’ selepas dipercayai k0ma selama dua bulan.

Menerusi perk0ngsian portal Yoy Network, klip video yang dimuat naik di laman TikTok, wanita ini mendkwa dia telah dimasukkan ke hospital selepas diIanggar lori ais di Kampung Keladi, Kulim, Kedah.

Menurut wanita ini lagi, dia telah k0ma selama dua bulan dan sepanjang tempoh tersebut banyak perkara yang dilaluinya.

Malah ramai yang menyangka, apabila seseorang itu berada dalam keadaan k0ma, mereka tidak akan mendengar apa yang orang cakap dan tidak rasa apa yang dilakukan oleh orang sekeliling.

Tetapi menurutnya, ternyata tanggapan itu adalah salah dan sebenarnya mereka mampu mendengar setiap apa yang dibicarakan oleh orang sekeliling.

Bercerita dengan lebih lanjut, wanita ini juga mendkwa bahawa doktor telah mengesahkan dirinya sudah tidak bernyawa malah pegawai perubatan juga telah menolak katilnya dari wad ICU untuk ke bilik ma yat selain memaklumkan kepada ahli keluarga tentang kema tian tersebut.

Lebih mengej0tkan apabila wanita ini memberitahu bahawa ketika itu dia masih lagi bernyawa tetapi dia tidak mampu berbuat apa-apa.

“Sampai sekarang aku dengar lagi apa yang mama aku cakap. Kakak mama redha kakak tinggalkan mama.

“Mama sayang kakak sangat-sangat. Time tu aku tak mampu menangis, tak mampu nak kenyit bulu mata.

“Hanya mampu berdoa dalam hati Ya Allah aku hidup lagi, bagi peluang untuk aku jumpa family aku. Alhamdulillah, Allah dengar doa dan tangisan aku.”

“Setiap orang lain².. bukan kata 100% ingat, bukan nampak benda apa tu bukan nama dia k0ma kalau nampk. dah cakap awai tadi mimpi.. xkan la tengah k0ma boleh cakap,”

Rata-rata warganet teruja dengan cerita wanita tersebut dan meninggalkan komen dengan persoalan-persoalan lain.

” Sis boleh cita apa perjalanan sis masa k0ma tu..saya nak tau sangat sebab saya sampai sekarang masih fikirkan keadaan arwh mak saya masa dia k0ma..bila dia sedar.. ”

” Sis..maaf tanye.. sekarang sis ade rase kesan sampingan x.. dari excdent”

“Dalam k0ma tu ada x orang datang keadaan berjubah putih”

“Dah tolak dalam bilik ma yat, macam mana diorang tau sis hidup lagi?”

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini