P̷ILU, Jadi Isteri Tak ̷Sampai 24 Jam, Fatin Akh̷irnya Perg̷i Jua

Benar kata pep4tah, ‘Iangit tak selalunya cer4h’ mungkin boleh dik4itkan dengan siituasi ini. Klsah perkahwlnan slngkat ini benar-benar mervntun jlwa r4kyat Malaysia.

Allahy4rhamah Fatin Nursyahirah Yusuf sel4mat dikebcmikan selepas tldak sampai 24 jam bergeIar isteri kepada Mohamad Saiful Azzam Mohmed.

Anak keempat dari lima ber4dik itu dis4hkan menghldap k4nser tlsu t4hap empat pada bulan Ramadan, tahun lalu.

Menurut abang kepada arw4h, pemerg1an adik terclnta terny4ta meninggaIkan ke$an paIing mendaIam terhadap mereka sekeIuarga.

“Selama ini saya tldak ambiI klsah sangat pasal k4nser, tapi apabila ia kena kepada adik saya sendiri, ia memang sesuatu yang merent4p h4ti dan jlwa kami sekeIuarga,” kata Shukur Yusuf.

Shukur memberitahu kesih4tan Fatin mula mer0sot sejak tahun lalu n4mun majIis pertun4ngan tetap diteruskan pada 17 Jun lalu.

Ke4akitan tLdak mengh4lang ciInta mereka, kedua bel4h keIuarga setuju mempercep4tkan pernik4han mereka dan ia juga diper$etujui adik saya sendiri sebelum mereka dinik4hkan pada 4 Ogos lalu.

Pernik4han mereka berjalan $erba ringk4s, hanya dihadiiri ahIi keIuarga terdekat, tlada baju peng4ntin, m4lah ketika Azzam meIafazkan akadd niikah, Fatin Nursyahirah hanya m4mpu terb4ring di atas katiI, sebelum dia dim4sukkan ke H0spitaI Jitra petang itu untuk menjalani raw4tan aklbat ses4k nafa$.

Bagaimanapun, dalam temp0h tidak sampai 24 jam selepas pernik4hannya, Fatin Nursyahiraq menghembvskan n4fas ter4khirnya pada 5.20 pagi, Sabtu lalu di H0spitaI Jitra, di sisi suaminya, ayah dan ibunya serta Shukur sendiri.

Klsah meny4yat hati dik0ngsikan Shukur mengenai perjal4nan hldup Fatin Nursyahirah selepas dis4hkan menghldap kan$er yang tvlar di mediia s0sial Faceb00k miIiknya.

“Saya terh4ru dengan kesungguh4n Azzam serta keIuarga Azzam sendiri yang tldak pernah jemuu-jemuu datang mel4wat, memberikan sok0ngan m4lah turut mencari ikhtiarr bagi menyembvhkan peny4kit yang dihid4p adiknya itu.

“ Sekiranya arw4h adik saya pernah mengguriis pera$aan sesiapa di sini, saya mem0hon maaf dan d0a agar r0h beliau dicucuri rahmat Allah SWT,” akhirinya.

Kredit: WB Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini