P̷ILU ‘Nampak kil̷at kena arw̷ah’ – Lelaki Aj̷al dip̷anah petiir ketika sedang mencar̷i rezek̷̷i

BAGAN SERAI – “Aku lewatt siikit, p4tah balik sat ambil h4ndset tertiinggal, mana tau jadi apa-apa kat aku nanti.” Demiki4n kaata-kata Allahy4rham Mohd Isa Abdul Rani, 50, kepada r4kannya, Hairul Hafizi Ismail, 44.

Dalam kej4dian jam 3.30 petang tadi, Mohd Isa m4ut dip4nah petiir ketika mel4kukan kerja mem0tong ruumput di Keebun Durian di Bukiit Limau, Permatang Ker4t Telunjuk, Bandarr Baru, Kedah.

Hairul Hafizi berkata, sebelum mereka mula bekerja, Allahy4rham menghubunginya memberiitahu dia leewat sediikit kerana terp4ksa berp4tah balik ke rumah di Taaman Serai Permai kerana tertingg4l telef0n bimbiit.

“Saya tak s4ngka pes4nan sesuatu akan terjadi ke atas dirinya itu pet4nda dia meningg4lkan kami,” katanya diteemui di Pariit Abu Hassan, malam tadi.

Menurutnya, dalam kej4dian itu, dia bersama Allahy4rham dan dua lagi r4kan berheenti mem0tong ruumput kerana huj4n lebatt.

“Arw4h bersendiirian berte’duh manakala kami bertiiga berada di p0ndok berdek4tan dengan j4rak hanya tiga me’ter. Tiiba-tiiba kiilat meny4mbar p0kok durian di kaw4san arw4h berte’duh dan perciikan apii kiilat terkena pada arw4h yang sed4ng berb4ring.

“Melihat arw4h tidak berger4k, kami mem4nggil namanya berkali-kali naamun tiiada tiindak b4las. Sebaik dih4mpiri, kami meliihat arw4h dalam kead4an tercung4p-cungap dan tidak sed4rkan diri,” katanya.

Menurutnya, mereka segera menghubungi penyelia mem4klumkan kej4dian itu sebelum sep4sukan angg0ta p0lis dan b0mba tiiba di l0kasi dan membawa m4ngsa ke H0spital Pariit Bunt4r.

“Bagaimanapun kami difahamkan arw4h meningg4l duniia di l0kasi,” katanya.

Sementara itu, anak sulung m4ngsa, Nurul Natasha, 20, berkata, dia dim4klumkan kej4dian itu oleh r4kan bapanya melalui panggiilan telef0n.

“Pemergiian ayah amatt dir4sai kerana ayah tiidak semp4t melihat saya menam4tkan peng4jian di P0liteknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Terengganu, tahun ini.

“Adik Muhammad Amirul Aiman, 18, juga dapat meny4mbung peng4jian di K0lej Kem4hiran Tiinggi Mara (KKTM) di Puulau Pinang pada Januari depan,” katanya.

Difahamkan jen4zah akan dikebvmikan di T4nah Perkub0ran Islam Masjiid Jamek Al Ridzuan, Alor P0ngsu pada jam 10 pagi es0k.

Yg nmpk p0st ini sama2 kita sedek4hkan Al-Fatihah buat arw4h

Kredit; WB

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini