P̷ILU, Selamat TlnggaI lsteriku, Suami MninggaI, Kereta Rmpuh I0ri EIak Bngkai Tgh Jalan

Kampung G4jah : Seorang lelaki yang baru beberpa bulan berkahwin mavt apabila kereta dipandunya bertembvng dengan sebuah Iori selepas mengelak bngkai b4bi di Km 5 Jalan Kampung Gajah Tanjung Tualang berhampiran Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pasir Salak di sini pagi semalam.

Apa yang lebih memiIukan arwh baru sahaja melangsungkan perkahwinan tahun lalu. Foto perkahwinan sekitar september tahun lalu masih segar diwall facebook mereka, tapi tdak disangka mereka akan terp1sah selamanya akibat kem4langan.

Dalam kejadian jam 7.40 pagi itu, Jamaludin Abdullah, 29, beralamat dari Malim Nawar men1nggal dunia di tempat kejadian akibat ceder4 p4rah di kep4la.

Ketua PoIis Daerah Perak Tengah, Superintendan Barudin Wariso berkata, ketika kejadian mngsa memandu sendirian dalam perjalanan dari arah Tanjung Tualang menghala ke Kampung G4jah.

Menurutnya, setibanya di tempat kejadian dipercayai terdapat bngkai b4bi di tengah jalan menyebabkan m4ngsa mengelak ke kanan jalan dan masuk ke laluan bertent4ngan.

Ketika itu terdapat sebuah Iori di laluan berkenaan mengakibatkan perIanggaran berlaku, Mngsa yang p4rah di bahagian kepaIa meninggaI dunia di tempat kejadian manakala pemandu lori berusia 26 tahun tdak mengalami sebarang keceder4an, katanya.

Beliau berkata, kereta jenis Proton Wira dinaiki m4ngsa remvk tervk di bahagian sebelah pemandu.

Myat mngsa dihantar ke Hspital Changkat Melintang untuk bed4h slasat dan slasatan ke$ diteruskan mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga isteri arwh tabah dengan apa yang berlaku, Yang Maha Esa lebih sayangkan arwh Al fatihah.

Sumber: hmetro Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini