P̷ILU, Suami Isteri Ma̷ut Kereta Bertemb̷ung MPV HiI̷ang KawaIan

RAUB – Sep4sang suami isteri mavt selepas kereta dinaiki mereka bertembvng dengan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) yang dipercayai hiI4ng kaw4Ian di Kil0meter 329 Jalan Raub -Tersang di sini, hari ini.

Mngsa yang mavt dalam kej4dian itu ialah pem4ndu kereta jeniis Per0dua Myvi, Azizan Ismail, 60, dan penump4ng had4pan kereta, Che Norzihan Mohd Nor, 51.

Ketuua P0Iis daer4h, Superintendan Kama Azural Mohamed berkata, kej4dian kira-kira jam 7.50 pagi berlaku ketika kedua-dua mngsa dalam perj4lanan dari arah Tersang ke Raub.

“Apabila sampai di temp4t kej4dian sebuah MPV jenis Perodua Alza dari arah Raub dipercayai hiI4ng kaw4Ian selepas t4yar sebelah kiri tergeI1ncir di bahu jalan sebelum bertembvng dengan kereta dinaiki mngsa.

“Akib4t kej4dian kedua-dua mngsa yang menaiki kereta jenis Perodua Myvi meningg4I duniia di temp4t kej4dian,” katanya di sini hari ini.

Tambahnya, pem4ndu dan se0rang penump4ng MPV berkenaan p4tah kaki manakala seorang lagi penump4ng yang merup4kan seorang jurur4wat tldak meng4lami keceder4an.

G4mbar: Arwh Azizan Dan Norzihan.

Menurutnya, myat mngsa dihantar ke H0spital Raub untuk bed4h slasat.

Gambar: Arwh Azizan Dan Norzihan.

Dalam pada itu, katanya ke$ dislasat mengiikut Sksy3n 41 (1) Aktaa Peng4ngkutan Jalan 1987 dan slasatan masih giatt dil4kukan.

Katanya, berd4sarkan slasatan awal keadaan permukaan jalan adalah raata dan keriing dalam kead4an cuaca yang baik.

Sumber:K! ONLINE

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini