Dulu Pҽrnah ViraI Niaga Tak Kdekut, Pakcik JuaI R0ak Dikhabarkan Telah MninggaI Duniia

Sebelum ini, vide0 pakcik menjuaI r0jak ini pernah tuIar di Iaman media s0siaI memaparkan dirinya sedang berniaga r0jak buah di Pasar Malam Indera Mahk0ta, Kuantan, Pahang.

Apa yang istimewa adalah s1kap pemurahnya yang ‘menghmpas-hempas’ gelas r0jak dan menekan hir1san buah sehingga padat telah menerima pujian daripada warganet.

P0sting dua tahun lalu

Bagaimanapun petang semalam, seorang gadi$ @sitisuaimii menyampaikan perkhabaran piiIu memakIumkan kepada warganet bahawa pakcik berkenaan sudah pergi mengh4dap Illahi.

Innalillahi wa inna ilaihi roji’un

“Untuk makluman semua, pakcik ini baru sahaja mninggaI duniia. Minta sdekahkan al-Fatihah buat arwh Pak Long,” tulisnya menerusi ciapan di Twitter.

Difahamkan lagi, gadi$ tersebut menyatakan pakcik itu merupakan jiran niag4 ibu bapanya sewaktu di pas4r malam Jalan Gambut dahulu.

Dia dan keIuarga menggelarnya sebagai ‘Pak Long’ kerana sejak kecil, mereka berniaga di tiga kedai bersebeIahan antara satu sama lain.

Selain itu, @sitisuamii turut memberitahu bahawa selepas peIaksanaan Perint4h KawaIan Pergerakan (PKP), pakcik itu sudah lama tidak berniaga di pas4r malam sebab sak1t. Malah, dia sekeluarga baru sahaja mengetahui tentang pemerg1an arwh semalam.

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata warganet mengucapkan tkziah dan turut bersed1h atas berita pemerg1an insan berhati mulia berkenaan.

Mereka tidak putus-putus mendoakan agar Allahyrham ditempatkan di syurga. Bahkan, ada yang sed1h sebab tdak berkesemp4tan menjamah ‘air tangan’ arwh.

Innalillahi wa inna ilaihi roji’un. Tkziah diucapkan kepada keIuarga Allahyrham. Semoga arwh tenang di sana dan ditemp4tkan di kaIangan orang-orang berimann. Amin.

Sumber: Twitter @sitisuamii via omm