P̷ILU “Walaupun Dah Tuaa Usianya,tapi Masih G1gih Menjual Airr KeIapa”-‘Pakcik Ini Menangi$ menadah tangan’ (Video)

Untuk keIangsungan hldup, pakcik yang berusia lebih kurang 80 tahun tetap giglh bekerja untuk meny4ra kehldupannya dan isteri serta cucu terciinta. Mungkin ini adalah pekerj4an yang sudah lama.

Namun, perk0ngsian kali ini telah meny3ntuh hatii kecil ramai pembaca. Mana taknya, bila kita lihat pakcik ini, muIalah teringat mak ayah di k4mpung.

Perk0ngsian penuh hiiba ini dik0ngsikan oleh salah seorang pel4nggan tetap pakcik air keIapa ini yang dikenali sebagai Aida Aidil. Wanita ini berh4rap perk0ngsiannya akan dapat s4mbutan daripada orang ramai supaya dapat memb4ntu pakcik ini.

Kata wanita ini semasa dihubngi, l0ri pakcik ini akan berada di kaw4san Bandarr Puteri, Klang. Tempatnya agak ters0rok siikit tetapi berdekatan dengan laIuan yang orang ramai selalu guna. Jalan ini antara laIuan untuk orang naik dan turun dari KESAS. Bagi yang tinggaI di kaw4san Johan Setia mungkin mereka lebih familiar.

Btw aku rakam sebab aku nak anak2 yang ada mak bapak yanb sebaya pakcik ni tengok and renung kat mak bapak masiing2. S4nggup ke weh tengok dorang kerja mcm ni. Bg doranv jaga cucu lagi. Pakcik ckp dia kerja sebab kena b4yar bilIs aku tanak tanya banyak nanti bengk4k mata aku.

Sesiapa yang nak derm4 dekat pakcik ni boleh bank in dekat bank saya 168621030856 -maybank -CHE ENGKU NUR AIDA .

Semoga dimurahkan rezeki korang semua Loudly crying face. Nanti pakcik ni nangi$ lagi. At least dia n4ngis kurang beb4n kan. yay! Thank you so much.

“Bukan untuk aibbb mana-mana piihak tetapi untuk ring4nkan beb4n pakcik ini…”
The purpose saya buat thread ni bukan nak meng4ibkan anak men4ntu pakcik ni ya. F0cus saya hanya untuk keIangsungan hldup pakcik ni je. Mering4nkan beb4n dia. Maaf kalau ada yang rasa saya aaaibkan anak men4ntu dia. Saya $ebak tengok org tuaa kena had4p benda mcm ni.

Sumber: Aida Aidil Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini