P0Iis S1asat Lelaki Hlna Raja Dan Ker4jaan, Mndatangkan Kebenc1an Rmai [Video]

P0Iis S1asat Lelaki Hlna Raja Dan Ker4jaan, Mndatangkan Kebenc1an Rmai [Video] | Kuala Lumpur: P0Iis membuka kert4s si4satan berhubung satu kenyataan menghasvt membab1tkan seorang lelaki menerusi satu rakaman video yang tular di media sosi4l, baru-baru ini.

Pengarah Jab4tan Si4satan Jnayah (JSJ) Bukit Aman Datuk Huzir Mohamed berkata, video berdurasi satu minit 33 s4at itu mempunyai kecendervngan menghasvt (untuk men4nam kebenc1an) terh4dap raja dan ker4jaan.

“Kami mengenal pasti sebagai Ganesparan Nadaraja berusia 38 tahun yang beralamat ter4khir di P-1-5 RH Pangsa Flat MPS Jalan Tan Sri Manickavasagam, Seremban di Negeri Sembilan.

Si4satan dilakukan mendap4ti lelaki itu kini berada di luar negara sejak November 2017, malah svspek turvt dikehendaki untuk tiga ke$ lain berkaitan ugvtan dan hasvtan, katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, ke$ itu disi4sat meng1kut Sksyen 4(1) Akt4 Hasvtan 1948 kerana mendatangkan kebenc1an atau penghlnaan terhadap mana-mana raja atau ker4jaan.

Ke$ itu juga disi4sat mengikut Sksyen 233 Akt4 Komunikasi dan Multimedia 1998 kerana penggunaan tdak waj4r kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian.

Kami akan meng4mbil tind4kan t3gas mengikut peruntukan und4ng-und4ng ke atas mana-mana pih4k yang cuba menjej4skan ketenteraman awam serta kesel4matan neg4ra,” katanya.

Video:

HINA RAJA RAJA MELAYU. PDRM MOHON AMBIL TINDAKAN.

HINA RAJA RAJA MELAYU. MOHON PDRM AMBIL TINDAKAN.Seorang lelaki india dilihat mengeluarkan kenyataan menghina Raja Raja Melayu dan hak keistimewaan orang Melayu.Beliau ingin membuang kedudukan Raja Raja Melayu dakwa mendakwa Raja Raja melayu makan gaji tak ada kerja.keistimewaan orang melayu perlu di hapuskan.Kenyataan rasis bergini mendatangkan rasa tidak puas hati bagi sesetengah masyarakat. Netizen rata rata memohon pihak berkuasa mengambil tindakan kepada mana mana individu yang mengeluarkan kenyataan yang boleh menggugat keharmonian kaum.

Posted by KES Jenayah on Jumaat, 16 Oktober 2020

Sumber: hmetro