P0lis sampaikan derm̷a pada ibu mencvri kerana anak lap̷ar dan s̷akit

Mencvri itu satu jen4yah, tetapi untuk menghvkum keluarga miiskin yang sedang kelap4ran juga adalah sesuatu yang tiidak betul.

Itu kata-kata Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya, Nik Ezanee Mohd Faisal, yang turun pad4ng memb4ntu seorang ibu dalam kesus4han yang dit4ngkap mencvri Koolfever dan makanan untuk anak-anaknya.

Menurut Pen0long Pesuruhj4ya P0lis itu, dia dimaklumkan semalam bahawa p0lis daerah menerima lap0ran kecvrian tersebut yang berlaku di sebuah p4sar raya.

Bagaimanapun, katanya, ada sesuatu pada ke.s berkenaan yang menggangu fikirannya.

Svspek dit4han kerana disy4ki mencvri kek pandan, sosej dan dua pek Kool Fever untuk anak-anaknya.

“Jadi saya pun berasa terpanggil, untuk pergi berjumpalah dengan wanita ini. Saya percaya dia ada mas4lah, kalau tidak dia takkan buat perkara-perkara macam itu,” katanya pagi tadi.

Nik Ezanee bercakap menerusi siaran langsung Facebo0k di laman Faceb00k P0lis Daerah Petaling Jaya, memap4rkan dia dan sekumpulan peg4wai pergi melawat keluarga svspek di sebuah flat k0s rendah di daerah berkenaan.

P0lis membawa bersama b4kul hadiah dan sebungkus ber4s daripada Jab4tan Kebajikan Masyar4kat, selain beberapa barangan keperluan untuk keluarga itu.

Tidak ketinggalan, beberapa pek Kool Fever turut disumb4ngkan.

Kehadiran mereka menerima s4mbutan hangat daripada keluarga itu, terutamanya wanita dengan tiga anak yang masih kecil itu.

Ketika dihubungi kemudian, Nik Ezanee berkata p0lis mendapat tahu lima sekeluarga itu sedang berdepan masalah kew4ngan. Suami svspek bekerja sebagai juruteknik lif, tetapi pendapatannya terjejas teruk g4ra-gara perintah kaw4lan perger4kan (PKP).

“Kalau lapar, kita (orang dewasa) boleh t4han lagi. Kalau anak-anak kita lapar, itu perkara lain,” katanya.

Kata Nik Ezanee, dia sudah men4sihatkan wanita itu agar tidak mel4kukan jen4yah lagi, dan meminta wanita itu meminta b4ntuan daripada pus4t z4kat terdekat atau daripada masjid.

Malah, katanya, jika keluarga itu berdepan dengan situasi terdes4k, dia mengalu-alukan mereka datang ke b4lai p0lis.
Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Loading…