Pemerg̷ian Yang Dicemburu̷i, ‘Perg1’ Lepas Laung 2 Rangkap Az̷an Subuh..

SubhanAllah Pemerg1an Yang Dicembvrui, ‘Perg1’ Lepas Laung 2 Rangkap Az4n Subuh | Pengakh1ran h1dup yang baik dan sempvrna (husnul khotimah) adalah idaman setiap ins4n di muka bumi ini. Keadaan tersebvt adalah di mana manusia ‘perg1’ dalam cara yang terbaik dan mend4pat kemuliaan di sisi Allah S.W.T. Kisah pemerg1an sebegini pastinya dicembvrui ramai orang.

Hembvskan naf4s saat laungkan az4n Subuh dan hanya semp4t sebut dua rangk4p kalimah mulia

Menerusi satu perk0ngsian di Facebook Lembaga Zakat Selangor, seorang jemaah surau telah pun menghembvskan naf4snya saat sedang melaungkan az4n Subuh. Kejad1an tersebut berlaku di Surau Ar-Rayan, Shah Alam Selangor berdekatan sebuah apartment.

Kej4dian dapat didengari dengan jelas oleh seluruh penghuni apartment berdekatan

Kej4dian itu pula kedengaran secara langsung menerusi corong pembesar suara seh1nggakan seluruh penghuni di Apartment Sri Ixora berasa pel1k apabila laungan az4n itu terhenti sec4ra tiba-tiba. Selepas itu, ada ahli jem4ah surau yang lain bert1ndak membuat pengumuman meny3ru ahli keluarga lelaki berkenaan untuk turvn dengan kad4r segera.

Kali ketiga diberi peluang jal4nkan aman4h untuk az4n dan setiap kali itu dia teruja

Allahy4rham Rosliman sebelum ini dikat4kan sangat teruja untuk melaungkan az4n Subuh. Pagi tadi pula adalah kali ketiga lelaki berkenaan member4nikan dirinya untuk melaks4nakan aman4h itu. Lelaki itu bukanlah seorang bilal tetapi bertvgas sebagai AJK Pemer1ksa Kira-Kira surau tersebut.

Sumber: Facebook Lembaga Zakat Selangor dan Twitter Redzuan Abdul Manap, Kis4h Dnia