Pensyarah M̷aut Akib̷at C0vid-19, Kenalan Dan Anak Didik Lu̷ah Rasa Hib̷a

Pemerg1an seorang pensyarah Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) yang meningg4l duniia akiibat w4bak C0vid-19 mengundang seb4k rakan setug4s dan para pelajar Allahy4rham.

Menerusi laman Faceb00k, piihak pengurusan UNIMAS mengucapkan takzlah buat keluarga m4ngsa iaitu arw4h Iran Amri Musoddiq dan mendoakan agar r0h Allahy4rham dicucuri rahmat.

“Arw4h berasal dari Dumai, Riau, Indonesia meninggalkan seorang baluu dan tiga orang anak. Beliau merupakan pensy4rah muziik yang telah berkhidmat selama 6 tahun di UNIMAS,” tulis p0sting tersebut.

Lebih mesra dipanggil Pak Iran, Allahy4rham mempunyai b4kat dalam seni gubahan muzik dan lagu malah disenangi orang ramai dengan perw4takan mesra serta tutur kata yang lembut.

‘Timeline’ Faceb00k milik Allahy4rham yang berusia 40 tahun itu turut dipenuhi p0sting daripada kenalannya yang membuat dedikasi sayu atas pemerg1an tersebut.

Terdahulu, Allahy4rham yang berasal dari Riau, Indonesia menjadi k0rban ke-41 (ke.s ke-1275) dir4wat di H0spital Umum Sarawak pada 20 Mac sebelum dis4hkan meningg4l duniia semalam jam 1.38 pagi.

Kredit: cempedakcheese Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini