Peny̷anyi BBNU J̷atuh Ditol̷ak Sebab Meng3mis, Sediih Bila Tengok Re̷aliti Sebenar

Masyar4kat Malaysia sememangnya terken4l dengan siikap pemur4h dan prih4tin. Buuktinya, ramai ant4ra kita yang begitu mudah memberi derm4 sekiiranya dih4mpiri indiividu memiinta sumb4ngan atau peng3mis. Naamun begitu, lain pula yang berlaku menerusi sebuaah vide0 tular baaru-baaru ini.

As’ad Motawh buat s0cial experim3nt, sejauh mana penerim4an masyar4kat terh4dap peng3mis..

Menerusi eentri di Inst4gram, penyanyi BBNU As’ad Motawh telah memu4t naik sebuah sebu4h rak4man memap4rkan dirinya meny4mar seb4gai seorang peng3mis. Berdas4rkan vide0 tersebut, remaja berusia 19 tahun berpuura-puura mengal4mi kecac4tan fiziikal sambil meng4du l4par bagi mer4ih simpaati w4rga ibu k0ta. Difahamkan, ia sek4dar menjal4nkan ujiian s0sial sej4uh mana penerimaan masyar4kat terh4dap ins4n bergel4r peng3mis.

Tersuungkur j4tuh dit0lak geng remaja.. naamun semp4t disel4matkan se0rang lelaki

Naamun, apa yang mengejvtkan apabila pel4ntun lagu berjudul ‘Senyum’ ini tersuungkur j4tuh gaara-gaara dit0lak oleh sekumpvlan remaja lelaki. Melihat situ4si itu, s4lah se0rang lelaki memakai capp berw4rna merah yang kebetulan ternampak insiiden tersebut terus memb4ntunya.

Tonton Video Disini

Kesi4nnya, sampai haati betul.. Kita pula yang rasa maalu

Mer4ih h4mpir 200 riibu tont0nan set4kat ini, rak4man tersebut tuurut dihuj4ni dengan pelb4gai re4ksi daripada netiizen. Di s4mping bersimp4ti atas apa berlaku, raata-raata mereka tuurut memuuji siikap prih4tin lelaki terb4bit. Tiidak kur4ng juga yang melu4hkan rasa terkiilan dengan lay4nan teruk daripada segeliintir piihak.

Sumber : Instagram asad.motawh, Kish Duniia 

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini