Perg1 Jemput Ind1vidu COVID-19 Di Rumah, Frontliner Indonesia Terkilan Dilumur Naj1s

Perg1 Jemput Ind1vidu COVID-19 Di Rumah, Frontliner Indonesia Terkilan Dilumur Naj1s | Setelah m4mpu menar1k naf4s lega, kini Malaysia kembali berada dalam situasi meres4hkan ekoran penularan akt1f COVID-19 sejak beberapa hari ini. Namun begitu, pender1taan yang dialami oleh jiran kita iaitu negara Indonesia dalam mendepani wab4k pandem1k tersebut juga kian bertervsan. Mencat4tkan sekitar 10,856 kem4tian dengan hamp1r 300,000 ind1vidu pos1tif, frontliner di sana terus bekerja ker4s mesk1pun berdepan dengan 1001 cab4ran.

Dulu gaji kena pot0ng…Kini had4p per4ngai menj1jikkan pula

Terhahulu pernah tular bahawa pendap4tan gaji gol0ngan pakar perub4tan di sana dibayar dengan kadar tidak set1mpal walaupun mereka komited melaks4nakan tug4s menguruskan bilangan ind1vidu pos1tif yang sem4kin ramai. Tidak cukup dengan itu, semalam media Indonesia juga kec0h melap0rkan berita sekumpulan frontliner yang terp4ksa berh4dapan dengan sik4p menjij1kkan ahli keluarga kepada seorang patient COVID-19.

Isteri patient datang lumvr najis…Teruskan tug4s seperti biasa

Ketika itu, mereka telah datang ke rumah patient terb4bit untuk memb4wanya perg1 mendap4tkan raw4tan lanjvt di pusat kesih4tan. Lengkap memakai suit PPE, mereka bertiga mula terk3jut apabila isteri kepada ind1vidu tersebut tiba-tiba datang dan melumvrkan kot0ran berbentuk naj1s. Dek kerana sedang membuat pr0ses meng4ngkat patient, para petvgas ini tidak boleh berbuat apa-apa selain meneruskan kerja seperti biasa.

Hal macam tu tak sepatvtnya jadi…Kami mel4yan masyar4kat sepenvh hati

Bukan sahaja menyifatkan ia tidak sepatvtnya berlaku, malahan seorang d0ktor melu4hkan rasa terk1lan memandangkan semua petug4s kesih4tan begitu komited dalam memberikan khidmat kepada masyar4kat. Seh1ngga kini, mot1f di sebalik tind4kan menj1jikkan itu masih belum diketahui.

Sumber : News Detik.Com, Kis4h Dnia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Yang Subscribers Channel Admin. Admin Doakan Dimurahkan Rezeki Selalu. Aamiin. TQ (^_^)