Petr0l Kerap Habis Ingatkan 0rang Yang Curi, Rupanya Diminvm Si Nyet

Ingatkan dicuri orang, rupanya dicuri monyet! Misteri dan tanda-tanya yang timbul dikalangan beberapa orang pemilik motosikal akhirnya terjawab apabila seekor monyet tertangkap ketika dia sedang leka ‘mencuri’ minyak daripada motosikal dengan meminumnya!

Beberapa pemilik motosikal di Panipat, utara India terperanjat besar apabila mengetahui pencuri petrol motosikal mereka selama ini rupanyaadalah seekor monyet yang dipercayai ketagih meminum petrol.

Monyet tersebut juga dikatakan sering menyasarkan motosikal yang diparkir di kawasan pasar di Panipat, Haryana.

Lagi mengejutkan monyet tersebut malah menolak pisang dan kacang yang diberikan kepadanya, malah terus fokus dan leka meminum petrok hingga ‘khayal’!

Menurut saksi, penduduk pernah beberapa kali menghalau monyet itu dari tempat parkir kenderaan

Gaurav Leekha yang juga sukarelawan di sebuah pertubuhan berkata, ketika ditangkap, haiwan itu sememangnya kelihatan begitu ketagih petrol.

“Ia tidak mahu makan walaupun diberi pisang dan kacang,” katanya.

Seorang mekanik telah merakam gambar seekor monyet sedang menyedut petrol sebuah motosikal.

Lagi mengejutkan apabila monyet yang ketagihan petrol itu seakan tidak pedulikan kehadiran orang ramai ketika melakukan perbuatan tersebut.

VIDEO:

Monyet tersebut biasanya akan menunggu sehingga tiada sesiapa berada dekat dengannya sebelum meminum petrol melalui saluran paip bahan api, namun apabila dia sudah mula menyedut petrol dia seakan sudah tidak peduli dengan orang lain dan keadaan sekeliling.

Sumber:SajaGempak

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini