“Pij4k T4nah Pun T4k B0leh” – N3tizen Pertik4i lsteri ‘Teruja’ L4wat Kubvr Su4mi D4lam Temp0h ‘Iddah’

Sememangnya pemergian suami merupakan satu perkara yang amat perit untuk diterima oleh seorang isteri, lebih-lebih lagi jika pasangan tersebut baru saja disatukan.

Seperti kisah seorang wanita di TikTok ini, selepas sudah masuk hari ke-37 pemergian arwah suami, dia berasa syukur kerana dapat menziarahi pusara arwah dan membersihkannya.

Namum, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul, susah untuk dirinya menerima takdir apabila mendapat khabar pemergian suami ketika jari masih dipenuhi inai merah.

Wanita tersebut berkongsikan video pendek dirinya sedang menziarahi kubur arwah suami, bagaimanapun ia telah menimbulkan pertikaian di kalangan netizen kerana di dakwa si isteri keluar ketika masih dalam tempoh iddah.

Difahamkan, tempoh iddah buat isteri yang kematian suami mengambil masa empat bulan sepuluh hari dan sepanjang tempoh itu, si isteri tidak boleh keluar rumah.

Sedar akan persoalan netizen, wanita tersebut tampil memberi penjelasan bahawa dirinya berani berbuat sedemikian kerana tanah perkuburan itu milik keluarga, jadi tiada orang bukan mahram ketika itu.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

SUMBER : TikTok

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini