PILU Budak 6 Tahun Hil4ng Ny4wa Depan Rumah, Ingin Main Basikal Dengan Kawan

PILU Budak 6 Tahun Hil4ng Ny4wa Depan Rumah, Ingin Main Basikal Dengan Kawan | Sekitar petang semalam, seorang kanak-kanak perempuan berusia 6 tahun telah kehilangan nyawa di hadapan rumahnya sendiri. Kejadian di Jalan Delima, Kampung Cacar Baru Paka, Dungun itu berlaku setelah sebuah kenderaan pacuan empat roda gagal mengelak kanak-kanak terbabit yang ingin keluar bermain basikal bersama dua orang rakannya.

Ingin tunaikan solat Zohor, tak dapat nak elak sebab Nur Aira keluar secara tiba-tiba

Memetik laporan Harian Metro, trag3di pilu itu menyaksikan Nur Aira Awatif Mohammad Fadzil meng4lami keceder4n serius di bahagian kepal3. Menurut Ketua Polis Daerah Dungun, Nur Aira dikatakan keluar dari pagar rumahnya secara tiba-tiba apabila pemandu kenderaan berusia 59 tahun itu dalam perjalanan untuk menunaikan solat Zohor di sebuah surau berdekatan. Jas4d kanak-kanak tersebut telah pun dibawa ke pusat perubatan oleh ibu bapanya, namun disahkan tidak lagi berny4wa.

Selalu lihat budak-budak main tepi jalan tanpa ibu bapa, mana-mana kereta pun tak sempat nak brek

Di ruangan komen, rata-rata netizen mengucapkan takziah atas kehil4ngan yang diras4kan oleh ibu bapa Nur Aira. Walau bagaimanapun, ramai juga yang berkongsi pengalaman hampir mengalami kejadian sama. Oleh itu, netizen sempat menitipkan peringatan buat ibu bapa supaya lebih peka dengan kesel4matan anak-anak dan pantaulah mereka ketika bermain di luar rumah.

Sumber: FB Harian Metro