PKP dalam air. Ingat senang ke j4hit bes1. G4ji sebulan RM 18,000. Hant4ran perkah-winannya?

PKP dalam air. Ingat senang ke j4hit bes1. G4ji sebulan RM 18,000. Hant4ran perkah-winannya? | SEORANG g4dis m4nis bernama Nurizzati Athirah menjadi perh4tian apabila menerima pengiktirafan sebagai wan1ta pertama yang menjadi jurvk1mpal di Malaysia.

Gadis berusia 22 tahun dari Selama, Perak itu memulakan kariernya sebagai jurukimpal professi0nal dalam air semenj4k tahun 2018 selepas meng1kuti kursus kimpalan dalam air di Kolej Vokasional Taiping pada tahun 2013.

Athirah merupakan pel4jar wanita tungg4l yang meng1kuti kursus tersebut namun berasa sangat ser0nok menyertai bid4ng ini dalam usia yang muda.

“Saya ser0nok pada usia muda menceburi bid4ng ini, kita seharusnya pand4ng ke depan.

“Selagi sih4t tubvh bad4n dan kalau betul-betul minat (kimpalan dalam air) tidak sal4h untuk mencuba”, ujarnya kepada Bernama.

Bagi sesiapa yang masih belum tahu, pendap4tan se0rang jurukimpal professi0nal boleh mencec4h RM 218,00 setahun. Jadi, sec4ra puratanya seorang juruk1mpal boleh mer4ih RM 18,000 sebulan.

Nah gambar Athirah tengah buat weld1ng dalam l4ut. Powerrr!

“Ni kalau hant4ran mesti mah4l dari gajinya. Sebab gaji jaa mak aii memang k4ya laa adik ni”

Dalam banyak-banyak komen net1zen yang memuji dan meng4gumi kejayaan Athirah ni, ada jugak di kal4ngan netizen yang mula ‘p4ndai-p4ndai’ melet4kkan hant4ran buat si gadis.

Katanya, kalau kerja macam Athirah ni… mahu hant4ran kena lebih daripada gaji. Gaji pun mesti dah berbel4s ribu kan? Tapi… patut ke binc4ng pasal s0al hant4ran ni? Apa kena mengena hant4ran dengan kej4yaan seseorang? Hmm…

“Nak pes4n jangan kawin dik… kejarlah cit4-citamu. Boleh pergi j4uh”

Apa-apapun min har4p adik Athirah fokuskan jelah kepada komen yang membina macam di baw4h ni. Kejarlah c1ta-cita, yang pasti kalau ada jod0h mesti akan berk4hwin juga kan ?

Sumber: imuslimnetwork

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini