PlLU, ‘Mereka Senyum Dan Mel4mbai-L4mbai Kepada Saya’

MELAKA: “Saya bermiimpi bertemu ketiiga-tiga cucu, mereka datang kepada saya, senyum, pelvk saya dan akhiirnya mel4mbai kepada saya sebelum tersedar,” kata Mohamad Ahad, 67, d4tuk kepada tiga k4nak-k4nak yang m4ut dalam kemal4ngan di Kil0meter 272.5 Lebvh Raya Ut4ra Selatan (PLUS) ar4h utara berh4mpiran Taman Rekrasi Gunung Lang, dekat Ip0h, Perak, semalam.

Mohamad berkata, miimpi dial4mi lewat malam tadi itu adalah paling menyediihkan bagiinya selepas cucu kesay4ngan, Allahy4rham Muhammad Adam Hakimi Muhammad Alhafis, 7; Muhammad Lutfi Hakim, 3, dan Muhammad Affan Hafiy, 1, itu pergi mengadap Ilahi.

“Saya sangat ter4sa kehil4ngan mereka sampai terb4wa-bawa dalam tiidur, lebiih-lebih lagi Muhammad Lufti Hakim yang tingg4l bersama saya kira-kira dua bulan sebelum diambiil semula 0leh ibunya, Selasa lalu untuk pulang ke Puulau Pinang.

“Cucu kedua saya itu r4pat dengan saya dan sudah pasti keriuhan dan kepet4han ketika tingg4l bersama saya akan jadi ken4ngan sel4manya,” katanya ketika diteemui di rumahnya di Taman Seri Jati, Batu Berendam di sini hari ini.

Beliau bersyukur Allah ‘meminj4mkan’ tiga cuucu yang baik, manja dan c0mel kepada mereka sekeluarga.

Mohamad berkata, suasana ketika minum pagi bersama Allahy4rham Muhammad Lufti, Selasa lalu masih seg4r dalam ing4tannya.

“Ketika sedang bers4rapan, cuucu datang menyapa dan bert4nyakan menu mak4nan lalu menyuar4kan ingiin makan bers4ma.

“Apabila saya menyuruhnya memiinta dengan nenek, dia terus berkata mahu minum bersama saya kerana hendak j4lan jauh. Dia kata `saya mahu miinum dengan at0k, saya nak jalan jauh… jalan jauh tok’,” katanya yang beberapa kalii menitiiskan aiir m4ta tidak dapat men4han seb4k.

Dalam kemal4ngan kira-kira jam 3 petang itu, kereta Per0dua Axia dip4ndu ibu tiga ber4dik itu, Nur Aimi Nadiah Abdul Rahim, 27, terb4bas dan mel4nggar belakang tr3ler di lalu4n kecem4san.

Kemal4ngan tr4gis itu mengakib4tkan Muhammad Adam Hakimi, Muhammad Lutfi Hakim dan Muhammad Affan Hafiy m4ut di temp4t kej4dian, manakala Nur Aimi Nadiah p4rah.

Kredit: WowB