PlLU, Sahabat Baik Usah4wan Hafiz Mahamad Yang TuI4r Saklt Str0k, Meniingg4I Duniia

SebeIum ini, usah4wan dan juga sel3briti media sosi4l Hafiz Mahamad ser1ng berk0ngsi kiisah mengenai sah4bat karibnya yang sedang terI4ntar sak1t.

Usah4wan berusia 27 tahun itu ser1ng kali ‘terb4ng’ ke Kelantan untuk memb4ntu r4kannya yang dikenali sebagai Loh untuk memberi b4ntuan seperti kerusi r0da eIektrik bagi memudahkan perger4kan.

Tonton Video Disini

Baru tau dia sak1t str0k.

Namun, satu berita dvka dik0ngsi oleh Hafiz menerusi Instast0ry bahawa sah4bat baiknya itu telah menghembvskan n4fas terakh1r pagi tadi.

Menerusi perk0ngsian yang dimuat naik, sewaktu kali ter4khir bertemu sahabatnya itu dia sudah meny4ngka arwh hanya m4mpu bert4han dalam jangka masa yang pndek, namun javh di svdut hati suami kepada Syafiqah Aina ini berharap Loh mampu bert4han.

“Masa terakh1r saya jumpa, masa tu saya dah tau berapa lama jngka h4yat dia boleh bert4han. Sebab saya ada juga tanya jurur4wat,” katanya.

Selain itu, Hafiz berd0a agar sahabatnya ditemp4tkan di syurga sekali gu’s berehat dari kesak1tkan yang dihadapi oleh Allahyrham.

“Takdiir dia harini, dia sah4bat paling saya say4ng, riindu dan ciinta. Rehat la Loh. Kita jumpa di syurga nanti,” ujarnya.

Salam t4kziah.

Dapat dilihat persah4batan yang terj4lin antara mereka berdua penuh dengan keikhl4san dan siifat mengh4rgai antara satu sama lain. Tkziah diucapkan, semoga rol0hnya dicvcuri rahmat. Amin.

Tonton Video Disini

Sumber: Instagram Hafiz Mahamad, omm