Remaja C4pai 11A+ SPM Berjaya, Haf4z 25 Juzuk Al-Quran Dalam Masa Sebulan Lebih..Inspirasi Buat Anak Muda

Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan pada hari Khamis lepas sudah tentu menghadirkan pebagai kisah-kisah menarik.

Kejayaan para pelajar dalam SPM seharusnya diraikan kerana usaha keras mereka yang gigih mengulangkaji pelajaran sehingga berjaya.

Cemerlang SPM
Salah satu kisah yang boleh dijadikan inspirasi sudah tentu kejayaan pelajar dari Sekolah Berasrama Penuh Integrasi (SBPI), Gombak iaitu Darwish bin Mokhtar apabila berjaya mendapat 11A+ dalam semua matapelajaran yang diambil.

Berjaya hafaz 25 juzuk dalam 48 hari
Lebih manis lagi, remaja tersebut kini sedang gigih mengorak langkah menjadi seorang huffaz walaupun bermula agak lewat.

Menerusi perkongsian yang dibuat oleh laman Faebook Program Tahfiz Integrasi An Nur, Darwish sudah pun menghafaz 25 juzuk al-Quran dalam tempoh hanya 48 hari sahaja.

Mahu sambung pelajaran ke peringkat yang tertinggi
Tambah penulisan yang diperoleh daripada sumber, walaupun Darwish bakal bergelar Huffaz, dia tetap bercita-cita untuk menguasai bidang perniagaan sehingga ke peringkat yang lebih tinggi.

Semoga menjadi anak yang soleh
Kejayaan yang dikecapai oleh pelajar tersebut sememangnya memberikan inspirasi buat semua. Dalam memperoleh 11A+ untuk SPM, dia tidak leka dan terus menghafaz al-Quran dengan mengikuti program bergelar huffaz secara singkat.

Kegigihannya boleh dijadikan contoh kerana bukan sahaja membanggakan orang tua malahan boleh dijadikan ikutan para remaja masa kini.

Aktiviti keagamaan tak halang cemerlang akademik

Inspirasi buat anak2

Sumber : Program Tahfiz Integrasi An Nur, Redcilli Online

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini