“R4hsia Bangun Solat Tahajjud Setiap Hari & Rajin Bersed3kah,” Ini Punc4 Rezeki Shuib Sentiasa Meng4lir Laju

“R4hsia Bangun Solat Tahajjud Setiap Hari & Rajin Bersed3kah,” Ini Punc4 Rezeki Shuib Sentiasa Meng4lir Laju | Nas1b kita sebagai manusia terletak pada pelu4ng dan usaha.

Jika kita pandai menggunakan peluang yang ada sudah pasti ianya membuahkan has1l tanpa kita j4ngka. Jadi tidak must4hil jika seseorang itu dahulunya h1dup susah kini mampu hidup mew4h.

Yang penting pemikiran harus lah kekal pos1tif dan tanam niat untuk mengubah masa dep4n. Bukannya hanya berserah bulat-bulat kepada takdir tanpa membuat sesuatu.

Siapa tidak mengenali pelawak dan juga pelakon Shuib Sepahtu. Setiap kali melihat dia beraksi di pentas pasti tidak akan kering gusi mendengar lawak spontannya.

Ada saja yang keluar dari mulvtnya yang tidak pernah ker1ng idea dalam mengh1burkan orang ramai.. Kita sek4dar mel1hat luarannya sahaja, tetapi ramai tidak tahu am4lan baik yang tidak pernah kita nampak dari m4ta kas4r.

Walaupun personaliti Shuib yang dil1hat begitu s1buk mencari rezek1 dun1a. Tetapi tersembvnyi amalan yang disimpan untuk bekalan di akh1rat.

Kita selalu dengar kalau nak rezeki kita dimur4hkan, kita kena selalu bersed3kah kepada orang yang memerlukan. Dan sentiasa memberi kepada ibu bapa kita seb4gai tanda pengh4rgaan atau terima kasih kerana menjaga kita dengan sebaiknya.

Bukan tu je, dengan isteri pun jangan kedekut tau!

Bukan apa, isteri pun mend0akan awak supaya sentiasa murah rezeki. Bila kita selalu bersed3kah atau memberi kepada orang lain, percayalah cakap sis.

Allah akan memberi 2 kali g4nda kepada awak.

Tay4ng Deretan Kereta Mew4h, Shuib Tak Riak! Sekadar Berk0ngsi Minat Katanya … Jika anda peng1kut laman Instagram artis serba boleh Shuib, pasti mel1hat beberapa mu4t naik gambarnya bersama kereta mew4h.

Tindakannya itu mengvndang rasa tidak senang netizen.

Ini apabila ada yang menempelak pengacara, pel4kon dan pel4wak itu yang disif4tkan r1ak dan suka menvnjuk-nunjvk.

Malah, ada yang tidak selesa dan ber4sakan Shuib bagaikan terikut-ikut segel1ntir pih4k yang sengaja mahu men4yang kemew4han mereka di laman sosial.

Dia ketika hubungi berkata, niatnya hanya mahu berkongsi minat terhadap koleksi kereta mewah berkenaan.

Bukan niat saya menunjuk-nunjuk, tapi berkongsi apa yang memang saya suka. katanya

“Kalau ada yang tidak suka atau tak selesa, jangan follow saja saya,” katanya.

Shuib sebelum ini pernah dis0al tentang desas-desus mengat4kan dirinya kini berg3lar jut4wan namun menafikan perk4ra itu.

Hak1katnya deretan koleksi kereta mew4h yang dipap4rkan dalam mu4t naik di platform laman sosialnya, dia memang berada pada tah4p yang sangat selesa.

“Saya minat dan apabila minat saya berusaha serta bekerja keras.

“Apa yang saya buat adalah untuk memot1vasi diri saya,” ujar Shuib lagi.

Antara gambar yang bertebaran di laman sosial ialah Shuib bersama koleksi kereta mew4h seperti Mc laren 650s, Porsche GT4, Camaro Chevrolet, Mustang dan Dodge Challenger SRT.

Carian di laman web menunjvkkan harga kereta berkenaan mencec4h lebih jut4an ringg1t meng1kut pasaran

Perk0ngsian itu turvt mendapat reaksi rakan artis yang rap4t dengannya seperti Nabil Ahmad dan Zizan Razak.

SHUIB KONGSI KEADAAN RUMAH SEBELUM DIANGKAT SEBAGAI JUARA RAJA LAWAK

Siapa sangka, pel4wak terkenal iaitu Shuib Sepahtu yang dahulu keh1dupannya sangat lah sus4h sama seperti raky4t marhaen yang lain.

Namun sej4rah mengubah hidvpnya apabila menyertai program law4k Raja Lawak Musim Ketiga sekali gus diangk4t seb4gai ju4ra.

Dan sej4k dari situ kerjaya Shuib mula men1ngkat naik seh1ngga kini mampu berg3lar usah4wan berjaya.

Selain daripada berl4kon dan menjadi penyampai radio, Shuib juga giat mengusahakan perniagaan minuman berasaskan m4du iaitu Bubble Bee.

Disebalik kejayaan ini, Shuib sempat berk0ngsikan pengal4man hidvpnya dahulu yang pernah tingg4l di dalam rumah usang.

Beberapa hari lalu, pel4wak tersebut ada memuat naik rak4man video di saluran YouTube ketika berkunjung ke rumah lamanya.

MEMBESAR DARI UMUR 8 BULAN SEHINGGA 17 TAHUN

Shuib membawa peminat mel1hat keadaan rumahnya itu yang terletak di Batu 5, Perak di mana temp4t dia membesar sejak umur 8 bulan seh1ngga lah menjejak usia 17 tahun.

Menvrut Shuib, pelbagai ken4ngan man1s dan pah1t sepanjang tingg4l di situ. Namun..Namun kini semuanya hanya tingg4l ken4ngan.

Rumah tersebut sudah pun tidak berpenghvni kerana tiada si4pa yang ada untuk mengvruskannya.

Dapat dilihat masih ada ceb1san pelek4t doa yang dit4mpal oleh arwh neneknya di dinding rumah menambah lagi rasa seb4k penonton.

Melihat kepada reaksi netizen, ramai memuji s1kap rend4h diri yang ada pada Shuib yang tidak pernah lupa pada asal usulnya.

Biarpun sudah mencapai kejayaan berl1pat g4nda.

NETIZEN CADANG UBAH SEBAGAI HOMESTAY

Dalam pada itu, ada pihak yang mencadangkan agar Shuib mengubah rumah lam4nya itu agar dijad1kan sebagai rumah tumpangan atau pun homestay.

Jelas mereka sayang jika dibi4rkan ianya tidak berpenghvni dan dim4mah anai-anai.

Konklusinya, untuk berjaya dalam h1dup bukan lah perkara must4hil.

Semoga k1sah Shuib mampu menjadi inspirasi buat kita semua agar terus berjuang dalam ekonomi masing-masing.

VIDEO PENUH:

Bangun Solat Tahajjud Setiap Hari & Rajin Bersed3kah, R4hsia Rezeki Shuib Sentiasa Mengal1r Deras

Dalam satu posting oleh Imam Muda Asyraf mended4hkan bahawa insan ini nampak biasa tetapi sebenarnya am4lan beliau sangat luar biasa.

Menurvtnya sejak bertug4s sebagai DJ di sebuah radio dan perlu bangun ke konti seawal jam 4 pagu.

Jadi Shuib tidak melep4skan peluang s0lat Tahajjud hampir setiap hari.

Bukan itu sahaja, malah Surah Al-Waqiah menjadi am4lan beliau.

Tidak cukup dengan itu, Shuib juga dikat4kan hamp1r setiap pagi bersed3kah menjamu makan tidak kira sesiapa sama ada Pak Guard, Cleaner.

Doa Imam Muda Asyraf juga agar sahab4tnya ini sentiasa istiqamah dan terus dimurahkan rezeki.

Niat datang nak COD… Tapi kena tazk1rah dengan Shuib

Sebahagian orang, amalan baik mereka terlalu jauh ke dalam mereka sembuny1kan…

Insan yang saya kenal ini sejujurnya nampak biasa-biasa.

Tapi mungkin tak ramai yang tahu amalan beliau yang luar biasa… .

Semenjak bertugas sebagai DJ radio yg terpaksa pergi ke konti studio seawal 4 pagi.

Beliau tidak melepaskan peluang untuk solat tahajud hampir setiap hari..

Surah al-Waqiah menjadi amalan beliau..

Bahkan hampir setiap pagi beliau tidak melep4skan peluang bersedekah jamu makan tak kira siapa samada Pak Guard, cleaner dll setiap awal pagi..

Istiqamah hingga hari ini. Murah rezeki beliau… .

Ini antara apa yg sy dapat tahu dari org rapat beliau.. @shuibsepahtu @aisyasyraf_hq

Siti Sarah Kongsikan Apa yg Shuib Buat Selama ini Sehingga Rezeki Melimpah Deras

Baru-baru ini, Siti Sarah memuatnaik sebuah video di Instagramnya bersama suaminya, Shuib Sepahtu dan berk0ngsi beberapa tips untuk suami isteri supaya dimur4hkan rezeki.

Alhamdulillah. Bagus tips tu, Sarah. Sis setuju!

Syukur Alhamdulillah Allah meletakkan kami sekeluarga dikedudukan yg tak pernah kami duga

Alhamdulillah… antara tips buat suami isteri supaya mur4h rezeki adalah ..

Suami kene bayak bersed3kah, terutamanya jangan ked3kut dengan ibu!!!

Ibu yg melah1rkan awak ..Kalau bagi sejut4 sebulan pon belom cukup untuk bay4r balik..sewa yg awak pernah duduk dalam pervt ibu ..

Jangan ked3kut dengan isteri .. isteri pun antara pintu rezeki terbuka luas..

Tapi isteri pon jangan lah ambil kesemp4tan pada suami ..

Isteri pun kena sal1ng memahami dan jangan ambil kesemp4tan serta tahu kemampuan.

Kata orang, the art of give and take. Saling memahami dan berk0ngsi.

Ada seringgit kita belanja seringgit sama2 ada sen 10 kita fikirkan macam mana nak gandakan sama2.

Isteri tak boleh derh4ka dengan ibu mertua.. tampa ibu mertua awak tak boleh kenal suami awak.

Janganlah kerana sikap buruk isteri pada ibu mertua Allah murka pada sebuah keluarga itu..

Sumber : http://lamanmaya.pw/ via teh tarik kaw

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini