Remaja M̷aut Kemal̷angan Dalam Perjalanan Beli Barang Untuk M̷angsa B̷anjir

H4SRAT seorang remaja untuk memb4ntu m4ngsa b4njir dan pes4kit C0vid-19 tidak kes4mpaian apabila dia meningg4l dunia selepas terlibat dalam kemal4ngan jalan raya, pada Rabu.

Dalam kej4dian yang berlaku di T0ngkang Pechah, Batu P4hat itu, m4gsa Nurul Yusrimalaili Hanizam, 18, m4ut di tempat kej4dian selepas mot0sikal yang dinaikinya bert3mbung dengan sebuah ambulans.

M4yat m4ngsa telah dibawa ke H0spital Nora Ismail untuk dib3dah si4sat sebelum dikebvmikan di T4nah Perkub0ran Islam Kampong Pariit Karjan, Sri Medan.

“Arw4h seorang anak yang rajin dan ringan tulang. Selalu mengisi masa terluang dengan bekerja sambilan t4npa meng4baikan pelajarannya,” kata ibu m4ngsa, Zabidah.

Pada masa yang sama, Zabidah berkata, dia redha dengan pemerg1an anak perempuannya itu selain mem0hon maaf sekiranya arw4h anaknya ada membuat kesil4pan atau meny4kiti h4ti mana-mana piihak.

“Pada mereka yang mengenali arw4h, saya ingin mem0hon maaf sekiranya arw4h ada buat salah siilap, terk4sar bahasa atau mengguris hati sesiapa,” katanya menerusi Faceb00k.

Lebih memiilukan, m4ngsa baru sahaja meny4mbut ulang tahun kelahirannya pada 12 Januari yang lalu dan b4kal menduduki peperiksaan SPM tidak lama lagi.

Semoga r0h arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah..

SUmber: CC Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini