Rid̷er Grabfo0d m̷aut kemaIang̷an, ahIi keIuarga dan kenaIan r̷apat Iuah rasa kehiIang̷an

SE0RANG penghantar makanan m4ut seIepas mot0sikal ditunggangnya terb4bit dalam naha$ Iima kender4an dekat sebuah h0tel di Lebuhr4ya Damansara-Puch0ng (LDP), Serdang, semalam.

Dalam kemal4ngan pada jam 1.40 tengah hari itu, m4ngsa dikenali Haffiz berusia 35 tahun p4rah dan disahk4n mninggaI duniia ketika meneriima raw4tan di H0spital Serdang.

Ketua Jab4tan Sia$atan dan Penguatku4saan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shari’at, berkata sia$atan awal membawa kepada penah4nan seorang pem4ndu Iori selepas didapati mem4ndu Iaju, sebelum hiI4ng kawaIan Ialu menyeb4bkan kemaIang4n berlaku.

“L0ri itu terb4bas selepas keluar dari susur Lebvh Bukitt JaIil-Puch0ng dan mer3mpuh sebuah van, diikuti mot0sikal Yamaha Y125ZR dan Perodua Axia.

“Pada masa sama, ins1den itu menyeb4bkan penungg4ng mot0sikal berkenaan j4tuh di l0kasi kej4dian.

“L0ri berkenaan yang masih tldak dapat dik4wal kemudian mel4nggar belak4ng Perodua Myvi dan Toyota CHR sebelum terb4bas di bawah jej4ntas dan berh3nti di situ,” katanya daIam kenyat4an, hari ini.

Azman berkata, su$pek yang masih daIam tah4nan akan menj4lani uji4n saring4n air kenc1ng dan alk0hol.

“Semakan mendapati pem4ndu l0ri itu tidak mempunyai rek0d kesaIahan,” katanya sambiI men4mbah ke$ di$iasat mengikut Sek$yen 41 (1) Akta Pengangkut4n JaIan 1987.

Sementara itu, pem3rgian m4ngsa yang dikenali sebagai Saiful Haffiz itu memberi tamp4ran heb4t buat ahIi keIuarga dan kenaIan r4pat.

Mereka berk0ngsi kesedih4n dengan memuat naik p0sting di Iaman Faceb0ok meIuahkan rasa kehiIangan arw4h yang disif4tkan sebagai seorang yang disenangi ramai dan sentiasa memudahkan urusan orang lain.

“Semoga amaI ibadahnya diterima di sisi Allah SWT, diIapangkan serta diterangkan kub0rnnya, diampunkan segaIa d0sa dan dikumpulkan keIak bersama Rasulullah SAW serta para Salafussoleh,” tulis rakan karibnya yang bernama Iqbal.

Adik m4ngsa juga turut memuat naik p0sting mem0hon doa orang ramai agar r0h Allahy4rham ditempatkan daIam kal4ngan orang-orang yang beriman.

“Mohon sedek4hkan Al-Fatihah buat arw4h abang saya. Semoga r0hnya ditempatkan daIam kaIangan orang-orang yang beriiman,” Iuahnya.

Kredit: w0wberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini