Rup4nya Jatvh Kerusi Di Rumah Peng4suh, Ingatkan Kep4la Anak Okey Sekali Check…Nger1

Rup4nya Jatvh Kerusi Di Rumah Peng4suh, Ingatkan Kep4la Anak Okey Sekali Check…Nger1 | Menggvnakan perkhidm4tan peng4suh sudah menjadi kewaj1ban biasa khvsusnya pada suami isteri yang s1buk bekerja di siang hari. Atas tuntvtan kesibukan mencari nafk4h, mereka harus mengh4ntar anak kepada penj4ga walaupun ser1ng kali merasa paranoid setelah membaca pelbagai ber1ta burvk di media sosial. Namun kadangkala, ins1den melib4tkan ny4wa anak tet4p boleh berlaku t4npa diseng4jakan mesk1pun sudah berh4ti-h4ti seh4bis baik.

Lepas jatvh suny1 sepi, lepas tu barulah baby nang1s

Kej4dian serupa semp4t dided4hkan oleh pak4r perub4tan bernama Dr Redza Zainol sebentar tadi menerusi lama Facebooknya. Beliau mencer1takan kembali sej4rah perub4tan seorang kanak-kanak berusia setahun lebih yang terj4tuh ketika berada di bawah penj4gaan peng4suh. Menger1kan sekali, kepala si comel itu terleb1h dahulu jatvh terhent4k ke lantai. Tatkala bay1 lain akan terus men4ngis kerana angg0ta bad4n mereka terasa begitu menyak1tkan, dia pula terd1am seketika sebelum akh1rnya mer4ung dan tenang kembali.

Bend4 ni bila berlaku, mak ayah memang akan p4nik

Selain membvta tuli menyal4hkan kecua1an peng4suh sem4ta-mata, dokt0r ini menit1pkan pes4nan agar ibu bapa lebih berj4ga-jaga dengan beberapa aspek perk4ra ini. Sek1ranya anak mengal4mi 8 jenis gej4la di baw4h ini, lebih baik mereka dibawa berjumpa dengan pak4r perub4tan untuk pemer1ksaan lanjvt kerana khuatir berlakunya keced3raan pada tempvrung kep4la.

Sumber : Facebook Redza Zainol, Kish Dnia

kalau sudi Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini