Rupanya Adik Meng4du Tak Tah4n Kena Ragging – Keluarga Angg0ta Tentera Tvntut Ke4dilan

Rupanya Adik Meng4du Tak Tah4n Kena Ragging – Keluarga Angg0ta Tentera Tvntut Ke4dilan | Jika anda masih ingat sebuah insiden ‘ragging‘ pernah berlaku di sebuah IPTA sehingga seorang pelajar bernama Zulfarhan Osman Zulkarnain telah men3mui aj4l. Siapa sangka, trag3di seperti itu berlaku sekali lagi di sebuah kem tentera pula. Terb4haru, tvrut men3rima nasib yang sama seorang anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang mene3mui aj4l akib4at jatvh dari tingk4t tiga bangvnan kem tentera di Batu Pahat pada 29 Ogos lalu.

Selalu meng4du tak t4han duduk sana & hari-hari kena..

Menerusi lap0ran Sinar Harian, Abdul Aziz Aznam pernah meny4takan hasr4t untuk berh3nti daripada berkh1dmat dalam pasukan tentera kerana tidak tah4n kena ‘ragging‘. Bagaimanpun, kelvarga Allahyarham menasihatinya untuk terus bert4han kerana meng4nggap ia buk4nlah satu masalah yang serius.

Hantar adik sampai pintu kem, tapi belvm 24 jam dapat pangg1lan Allahy4rham dah ti4da..

Sementara itu, abangnya memaklumkan anggota berusia 20 tahun itu telah pul4ng ke kem tersebut pada 28 Ogos lalu untuk mel4porkan diri dengan harapan dapat mengvruskan proses t4mat perkhidmatan. Mal4ngnya, mereka dikejvtkan dengan perkh4baran duka mengenai pem3rgiannya pada kees0kkan harinya.

Dia dihantar d4lam kead4an sihat, tapi pulang dengan j4sad kaku..

Susulan itu, keluarga Allahy4rham Abdul Aziz Aznam mahu sias4tan insid3n itu dijal4nkan dengan ad1l. Meskipun telah r3da, namun mereka sekeluarga melet4kkan harapan tinggi agar kem4tian angg0ta berkenaan terb3la.

Sumber : Sinar Harian