Rupanya Arw4h Menang1s Telefon Beritahu Selalu Kena BvIi, Abang Sayu Adik Dihantar Sempurna Tapi Pulang Sebagai Jnaz4h

Rupanya Arw4h Menang1s Telefon Beritahu Selalu Kena BvIi, Abang Sayu Adik Dihantar Sempurna Tapi Pulang Sebagai Jnaz4h | Kami hantar dalam kead4an sempurna… kami rasa r4lat kerana tidak sampai 24 jam hantar ke kem jadi macam itu,

Itu kata-kata Mohamad Amirulnaim Aznam, abang kepada Allahyrham Abdul Aziz, anggota Angk4tan Tentera Malaysia (ATM) yang men1nggI dnia selepas dipercayai terjun dari tingkat tiga bangvnan di sebuah kem di Batu Pahat, Johor, 29 Ogos lalu.

Mohamad Amirulnaim, 23, berkata, dia menghantar adiknya itu ke kem pada 5 petang dan adiknya langsung tidak menunjukkan sebarang perubahan.

Selepas selesai urusan menghantar adik kami terus balik ke Ipoh dan pada 3 pagi kami mendapat panggilan telefon daripada kem memaklumkan pada 12 tengah malam adik jatvh tingkat tiga bangunan.

Pada 12 tengah hari keesokan harinya, kami terus bergerak ke sana dan ketika itu adik berada dalam keadaan k0ma dan kami diberitahu adik mengalami keced3raan teruk pada kepala dan b4dan,

Amirulnaim berkata demikian ketika ditemvi di rumah keluarga di Persiaran Hulu Bercham 2, Bandar Baru Putra di sini hari ini.

Menurutnya, adik bongsu daripada 10 beradik itu pulang semula ke kem berkenaan dengan rela hati dan tanpa p4ksa selepas lari dari tugas sekitar awal tahun ini.

Selepas melarikan diri dia tidak pulang terus pulang tetapi tinggal di kawasan berdekatan rumah dalam tempoh agak lama.

Sebelum ini kami sebagai keluarga ada memujvk dan menasihatinya tetapi, dia pergi serah diri semula ke kem dengan rela hati dan tanpa paksaan daripada kami sekeluarga.

Lebih memilukan, Amirulnaim memaklumkan arwh bapa mereka Aznam Ariffin, 57, yang men1nggI dnia dua tahun lalu juga adalah bekas tentera.

Katanya, mngsa sebelum ini pernah menghubunginya dan mendakwa tidak tah4n berada di kem berkenaan kerana kerap ‘diraggging’.

Sebelum ini dia pernah bercakap melalui telefon menangis memberitahu tidak tidak tah4n kena buI1 teruk, dia cuma cakap hari-hari kena tumb0k di dada, katanya.

Katanya, dia berharap semua pihak yang bertanggungjawab dapat benar-benar menyiasat punca sebenar kem4tian dan pemerg1an adiknya itu terbela.

Sementara itu, seorang lagi abangnya, Zahrol Hasfaizi Ismail, 38, pihaknya hanya menyer4hkan sias4tan kepada pihak berkaitan.

Kami sendiri tidak merasa keadaan sebenar di sana bagaimana, jadi kami tidak mahu menud0h sesiapa sebab kita tidak tahu apa yang berlaku kejadian dalam kem

Ia membabitkan ny4wa, jadi kami berharap pihak berkaitan mengambil serius dan menyiasat dengan seadil-adilnya supaya kami tahu apa puncanya, katanya.

Menurutnya, jnaz4h yang sudah selesai dib3dah si4sat sejak 10 pagi tadi dihantar ke kem pengurusan mandi dan dik4fankan.

Katanya, jnaz4h dijangka tiba selepas Isyak dan akan dikebvmikan di Tanah Perkuburan Islam Bakar Bata, Tanjung Rambutan.

Sebelum ini, portal MyMetro melap0rkan seorang anggota tentera men1nggI dnia selepas dipercayai terjun dari tingkat tiga bangunan di sebuah kem tentera pada 29 Ogos lalu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Superintendan Muhammad Izzudin Rungai dilaporkan berkata, mngsa mengalami keced3raan parah di kepala dan dirawat di Wad Unit Rawatan Rapi (ICU) di Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI).

Sumber : hmetro via malaysia united