Rupanya lbu Amir ada masaIah mentaI, berh3nti geIar dia sebagai pembun0h

TuIar di Iaman s0sial semalam apabila seorang pegguna Twitter telah memuat naik status yang menjel4skan bahawa lbu k4ndung Amir itu bukanlah pembvnuh sebenar seperti yang dis4ngkakan.

Lelaki yang dikenali sebagai Iman (@imanjaii) itu turut berk0ngsi kepada umum mengenai klsah yang berlaku pada tujuh tahun lalu sebelum Amir diambiI dan dijaga oleh keluarga angkat.

Jelas Iman, Ibu k4ndung kepada Amir itu mempunyai masaIah mentaI, dan wanita itu turut mempunyai sur4t yang menges4hkan tentang peny4kit yang dihad4pinya itu.

Amir turut mended4hkan yang ayah tlri Amir itu sebenarnya seorang yang pana$ baran dan k4ki pukuI.

“Mak arw4h adik Amir ni ada $akit mentaI, istilah kalau orang kita cakap, ada sur4t punya orang laa gitu.

“Si suami, ayah tiri arw4h ni pula, memang bar4n, orang kata k4ki hayun, anak sendiri pun dia tiibai inikan pula amir anak tirinya, Iunyai kena,” tulisnya.

Tujuan Iman menceritakan semula klsah tersebut kerana dia mahu wanita di luar sana supaya lebih berh4ti-hati dalam memilih suami.

Iman juga meminta kepada semua netiizen supaya berh3nti membuat andaian sendiri melalui cerita-cerita yang dibaca di Iaman sosiaI.

Ya benar kata Iman, jangan kita terburu-buru menyaIahkan lbu k4ndung Amir. Apapun sama-samalah kita nantikan keputusan sia$at Ianjut daripada plhak poIis. Semoga ada keadiIan buat adik Amir.

Kredit: @imanjaii